News

Prognoza ANM pentru 5 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023. Vreme neobișnuită de Crăciun și Revelion

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității, vineri, prognoza actualizată pentru următoarele 4 săptămâni, intervalul 5 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023.
02.12.2022 | 11:19
Prognoza ANM pentru 5 decembrie 2022  2 ianuarie 2023 Vreme neobisnuita de Craciun si Revelion
ANM anunță vreme caldă de Crăciun și Revelion. Prognoza pentru 5 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023. Sursa foto: Wikipedia.org
ADVERTISEMENT

Iarna de altădată, cu zăpadă, viscol și ger este, și în această lună decembrie a anului 2022, doar o amintire.

ANM anunță vreme caldă de Crăciun și Revelion. Prognoza pentru 5 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023

După câteva zile mai reci, vremea se încălzește din nou. Meteorologii spun că temperaturile din următoarea perioadă vor fi neobișnuite pentru ultima lună a anului.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru iubitorii de zăpadă, de Crăciun și de Revelion lucrurile nu se schimbă deloc. ANM anunță valori termice mult mai ridicate decât normele perioadei.

În aceste condiții, precipitații sub formă de ninsoare se așteaptă doar în zonele înalte de munte. Iată prognoza detaliată pentru următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Încălzire și precipitații abundente în perioada 5 – 12 decembrie

ANM anunță că Moș Nicolae aduce vreme caldă. La nivel național, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână.

Va ploua foarte mult în zonele joase de relief. Meteorologii spun că regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, vestice, nord-vestice și centrale.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 12 – 19 decembrie. Din nou temperaturi ridicate

Nici a doua săptămână din decembrie nu aduce iarna în țara noastră. Ba dimpotrivă, temperatura medie a aerului va avea valori mai mari decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Precipitațiile vor continua în majoritatea zonelor. Cantitățile așteptate vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest, nord-vest și centru.

ADVERTISEMENT

Șanse minime pentru un Crăciun alb. Prognoza ANM pentru săptămâna 19 – 26 decembrie

Estimările ANM spun că, în perioada Crăciunului, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Regimul de precipitații prognozat va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Anul Nou vine cu căldură în termometre. Prognoza pentru 26 decembrie – 2 ianuarie 2023

Și Anul Nou vine cu temperaturi ridicate. ANM spune că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

În privința precipitațiilor, cantitățile așteptate vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT
Tags: