News

Prognoza ANM pentru 6 – 20 iunie 2022. Vor fi patru zile cu ploi torențiale în majoritatea regiunilor

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dezvăluit cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Nu vom avea caniculă, dar instabilitatea atmosferică va fi prezentă în toate zonele.
06.06.2022 | 12:17
Prognoza ANM pentru 6  20 iunie 2022 Vor fi patru zile cu ploi torentiale in majoritatea regiunilor
Între 6 și 20 iunie nu vom avea caniculă, dar instabilitatea atmosferică va fi prezentă în toate zonele. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Banat arată că valorile termice diurne vor marca o scădere pâna în data de 10 iunie. În acest interval vom avea temperaturi cuprinse între 26 și 29 de grade.

Prognoza ANM pentru Banat

Conform sursei citate, după data de 10 iunie, vremea se va încălzi semnificativ. În jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 33 de grade Celsius. Prognoza ANM arată că după acest interval va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 30 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Variațiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi cuprinsă în 15 și 17 grade. Condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe aproape tot parcursul intervalului de anticipație. Totuși, în perioada 8-10 iunie vor fi averse posibil torențiale și cantități mai importante de apă.

Maxime de 26 de grade în Crișana

Temperaturile maxime vor marca o scădere ușoară pâna în data de 10 iunie. De la medii de 28 de grade se va ajunge la medii de 26 de grade. După 10 iunie, vremea se va încălzi.

ADVERTISEMENT

În jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade Celsius. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice diurne spre medii curprinse între 29 și 30 de grade Celsius.

În ceea ce privește temperaturile minime, ANM anunță că acestea vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului. Media acestora va fi de 14…16 grade.

ADVERTISEMENT

Între 8-10 iunie, dar și după data de 16 iunie, probabilitatea pentru averse torențiale și cantități mai importante de apă va fi în creștere. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă în această regiune în multe dintre zilele cuprinse în intervalul 6-20 iunie.

Când se strică vremea în Transilvania

În această regiune, valorile termice diurne vor avea ușoare variații pâna în data de 10 iunie. Media acestora va fi de 25…26 de grade Celsius. După 10 iunie, vremea se va încălzi. În jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 30…31 de grade. După aceea va exista o tendință de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 28 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Temperaturile nocturne vor avea ușoare oscilații pe tot parcursul intervalului; media acestora va fi cuprinsă între 11 și 14 grade Celsius. Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții de instabilitate atmosferică. Între 9 și 11 iunie, dar și după 16 iunie, probabilitatea pentru averse torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată.

În Maramureș vor fi probleme pe 15 iunie

În Maramureș, variațiile termice diurne nu vor fi semnificative, iar media maximelor va fi de 26…28 de grade până la 10 iunie. Apoi, până la 16 iunie, maximele termice vor fi în creștere până la valori cuprinse între 30 și 31 de grade.

După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime. Se va ajunge la medii de 28 de grade. Noaptea, media temperaturilor va fi cuprinsă între 12 și 15 grade Celsius.

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică. Între 9 și 10 iunie, dar și după 15 iunie, probabilitatea pentru averse torențiale va fi mai ridicată.

În Moldova nu vor fi mai mult de 32 de grade

Ziua vom avea variații ale temperaturilor până la 11 iunie, iar media lor va fi cuprinsă între 27 și 28 de grade. După 11 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade.

După 16 iunie, în ultimele 4 zile ale intervalului mențional, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 29…30 de grade.

Noaptea va fi o creștere ușoară a valorilor termice pe tot parcursul intervalului, de la medii de 13…14 grade spre medii de 17 grade.  Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

Totuși, mai ales în zilele de 10 și 11 iunie, dar și spre sfârșitul intervalului, probabilitatea pentru averse torențiale și cantități importante de apă va fi mai ridicată.

Prognoza ANM pentru Dobrogea

Valorile termice, mai ales cele din timpul nopții, vor avea tendința de creștere până în jurul datei de 16 iunie. Mediile maximelor vor crește de la 23…24 de grade, spre 30 de grade. În apropierea datei de 20 iunie, prognoza ANM arată că valorile diurne vor scădea ușor până la medii de 28 de grade.

Minimele vor varia ușor pe tot parcursul celor două săptamâni, cu tendință de creștere de la valori de 16 grade Celsius până la 19…20 de grade.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în prima sâptămână din interval. Atunci vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă.

34 de grade Celsius în Muntenia

Valorile termice vor avea tendința de creștere până în jurul datei de 16 iunie. Valorile termice diurne vor crește de la 26 până la 34 de grade. Spre sfârșitul intervalului, prognoza ANM arată valorile maxime vor scădea ușor până la medii de 32 de grade.

Mediile minimelor vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, cu tendință de creștere de la valori de 14 grade până la 17…18 grade. Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică pe întreg intervalul de anticipație. Probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă va fi ridicată între 10 și 11 iunie.

Zile cu 34 de grade în Oltenia

ANM anunță că valorile termice din Oltenia vor avea tendința de creștere până în jurul datei de 16 iunie. Mediile valorilor diurne vor crește de la 27…28 de grade spre 33…34 de grade.

Spre sfârșitul intervalului, maxime scad până la medii de 32 de grade. Noaptea, mediile temperaturilor vor varia pe tot parcursul intervalului. Vom avea o tendință de creștere de la valori de 14…15 grade până la 17…18 grade.

Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate amosferică pe întreg intervalul de anticipație. Probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 9 și 10 iunie.

Prognoza ANM pentru zona montană

La munte, valorile termice vor avea tendința de creștere ușoară și treptată. Mediile valorilor diurne vor crește de la 16 grade Celsius spre 21 de grade Celsius. Mediile valorilor minime vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului. Vom avea o tendință de creștere de la valori de 8…9 grade până la 11…12 grade.

Conform informațiilor postate pe site-ul ANM, vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate pe întreg intervalul de anticipație. Probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial va fi ridicată în zilele de 9, 10 și 11 iunie, dar și la sfârșitul intervalului.

 

ADVERTISEMENT
Tags: