News

Prognoza ANM pentru 6 februarie – 6 martie 2023. Cât va ține episodul de ger și ninsori

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru intervalul 6 februarie - 6 martie 2023. Episodul de ger și ninsori va mai dura câteva zile.
03.02.2023 | 16:26
Prognoza ANM pentru 6 februarie  6 martie 2023 Cat va tine episodul de ger si ninsori
Cât va dura episodul de ger și ninsori în țara noastră. Prognoza pe o lună emisă de ANM. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Cât va dura episodul de ger și ninsori în țara noastră. Prognoza pe o lună emisă de ANM

Meteorologii au anunțat, recent, că România va fi lovită de un nou episod sever de iarnă. Va ninge abundent, iar ulterior un val de aer polar va cuprinde majoritatea regiunilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit prognozei pe o lună, toată săptămâna viitoare avem parte de o vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor din țară.

Se anunță temperaturi extrem de scăzute. În depresiuni, minimele s-ar putea apropia de -17…-20 de grade Celsius. La capitolul precipitații, urmează un weekend în care va ninge în aproape toată țara.

ADVERTISEMENT

Și de la mijlocul lunii, vremea va continuă să fie una caracteristică datei din calendar. Finalul lunii februarie și începutul lunii martie vin cu temperaturi mult mai ridicate.

Prognoza ANM pentru 6 – 13 februarie 2023

Urmează cele mai geroase zile din această iarnă. ANM anunță că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile centrale, nordice și la munte.

ADVERTISEMENT

Ninsorile din weekend se opresc, astfel că regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Prognoza ANM pentru 13 – 20 februarie 2023

Valul de aer polar va părăsi zona țării noastre de la mijlocul lunii. Valorile medii de temperatură vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

În continuare, va ninge puțin. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toată țara.

Prognoza meteo 20 – 27 februarie 2023

Finalul lunii februarie readuce temperaturi ridicate. ANM anunță că valorile termice vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul de precipitații va fi ușor deficitar în regiunile sudice. În restul țării, va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 27 februarie – 6 martie 2023

Semne bune în debutul de primăvară. Meteorologii spun că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării.

Se stabilizează și regimul pluviometric. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, se mai arată pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT