News

Prognoza ANM pentru 8 august – 5 septembrie. Caniculă și ploi însemnate în următoarea perioadă

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru intervalul 8 august - 5 septembrie. Veștile sunt ușor îmbucurătoare. Canicula va persista în bună parte din țară, însă vom avea parte și de ploi, chiar excedentare.
05.08.2022 | 11:07
Prognoza ANM pentru 8 august  5 septembrie Canicula si ploi insemnate in urmatoarea perioada
Se anunță ploi și caniculă în perioada 8 august - 5 septembrie. Prognoza emisă de ANM. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După o primă săptămână a lunii august care se încheie cu alerte cod galben de caniculă, de luni, în scenă intră și precipitațiile. ANM anunță cantități excedentare în mai multe regiuni.

Se anunță ploi și caniculă în perioada 8 august – 5 septembrie. Prognoza emisă de ANM

Specialiștii ANM anunță maxime peste norma perioadei, de luni, în regiunile sudice. În schimb, în jumătatea nord-vestică vor fi valori normale.

ADVERTISEMENT

Tot în zonele de vest și de nord, se așteaptă cantități importante de apă, în intervalul 8 – 15 august. Apoi, până la finalul lunii, precipitațiile nu vor mai fi însemnate. Debutul lui septembrie pare, conform estimărilor, să aducă o reintensificare a secetei.

Iată prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni:

Prognoza pentru 8 – 15 august

În general, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice. În restul zonelor vor fi în general apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Va ploua mult, chiar excedentar, în jumătatea nord-vestică a țării, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Apuseni. Vor fi precipitații și în rest, dar cantitățile așteptate aici vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în sud-est.

Cum va fi vremea în perioada 15 – 22 august

Canicula revine. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de ploaie vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Final călduros de vară. Vremea pentru 22 – 29 august

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Căldură și secetă în debut de toamnă. Vremea pentru 29 august – 5 septembrie

Finalul lui august și debutul lui septembrie aduc medii ale valorilor termice care se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a țării.

Nu va ploua prea mult. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor.

ADVERTISEMENT
Tags: