News

Prognoza ANM pentru intervalul 26 iulie – 23 august 2021. Când revin în forță ploile în România

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 26 iulie - 23 august.
23.07.2021 | 11:54
Prognoza ANM pentru intervalul 26 iulie  23 august 2021 Cand revin in forta ploile in Romania
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, prognoza meteo pentru intervalul 26 iulie – 23 august.

Conform datelor meteorologilor, în următoarele patru săptămâni temperaturile vor fi ridicate în toată țara, în special în sud și în vest.

ADVERTISEMENT

La capitolul precipitații vorbim de un deficit în prima săptămână în majoritatea zonelor. Ulterior, în special în intervalul 2 – 9 august, ploile vor apărea în mai multe regiuni.

Prognoza ANM pentru intervalul 26 iulie – 23 august 2021

Iată cum va arăta prognoza pentru fiecare regiune din țară, conform celor de la ANM:

Prognoza pentru săptămâna 26 iulie – 2 august

În ultima decadă din iulie și debutul lui august, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toată țara. Cele mai ridicate valori vor fi în sud-vestul țării.

ADVERTISEMENT

În aceeași perioadă va ploua mai mult decât în mod normal în nord-vest, susțin specialiștii. În rest, vom asista la un deficit de precipitații.

Cum va fi vremea în perioada 2 – 9 august

Ultima lună de vară debutează cu temperaturi medii ale aerului care vor fi normale pentru acest interval, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, la capitolul ploi, vorbim de o intensificare. Astfel, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în nord și nord-est, precizează specialiștii ANM. Ferite de multe ploi vor fi zonele din sud-vest și sud-est.

Prognoza meteo pentru 9 – 15 august

Valorile de temperatură medii ale aerului vor fi normale în toată țara. În acest interval, și regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toate zonele.

ADVERTISEMENT

Cum se anunță finalul verii calendaristice. Prognoza pentru 16 – 23 august

În a doua parte a lunii august, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în aproape toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în sud-vest.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni, prezentate pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Specialiștii atrag atenția că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.

ADVERTISEMENT