News

Prognoza ANM pentru intervalul 5 – 18 septembrie. Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 5 - 18 septembrie. Specialiștii anunță o schimbare radicală a vremii.
05.09.2022 | 16:06
Prognoza ANM pentru intervalul 5  18 septembrie Meteorologii anunta o schimbare radicala a vremii
Schimbare radicală a vremii. Când revin maximele de vară. Prognoza ANM pentru intervalul 5 - 18 septembrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După un debut răcoros de septembrie, temperaturile vor crește de la o zi la alta, se arată în prognoza pe două săptămâni emisă luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Schimbare radicală a vremii. Când revin maximele de vară. Prognoza ANM pentru intervalul 5 – 18 septembrie

Conform datelor ANM, de la temperaturile modeste din aceste zile, vremea se va schimba radical.

În weekend, meteorologii anunță revenirea verii sub aspect termic. Astfel, mercurul din termometre va atinge 29-30 grade Celsius. Multe zone vor avea parte de adevărate zile de vară.

ADVERTISEMENT

Iată prognoza ANM pentru intervalul 5 – 18 septembrie în toate regiunile țării.

Cum va fi vremea în Banat

În prima săptămână, maximele vor fi în creștere de la 25…26 de grade – în primele zile, până spre 27…28 de grade – în 8 și 9 septembrie, cu o tendință de ușoară scădere în weekend.

Apoi, în cea de-a doua săptămână, valorile se vor menține relativ constante, în jurul a 23…24 de grade. Minimele vor fi cuprinse în medie între 12 și 14 grade, exceptând nopțile din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate spre medii de 15…17 grade.

ADVERTISEMENT

La capitolul precipitații, ANM anunță că vor fi averse mai frecvente și furtuni între 8 şi 11 septembrie. Apoi, vor fi ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, în perioada 12-18 septembrie.

Prognoza ANM pentru Crișana

În primele zile vor fi valori normale pentru data din calendar. Ulterior, media media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 24…25 de grade – în 5 și 6 septembrie, până în jurul a 28 de grade, în 8 septembrie.

ADVERTISEMENT

Din a doua săptămână, temperaturile diurne se vor menține relativ constante. Vor fi valori medii în jurul a 22…23 de grade. Minimele termice se vor situa în medie pe la 12…13 grade, exceptând nopțile din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate spre medii de 14…16 grade.

Cresc șansele pentru averse mai frecvente și abundente între 8 şi 11 septembrie. Ulterior, ploi în general slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în perioada 12-18 septembrie.

ADVERTISEMENT

Prognoza specialiștilor pentru 5 – 18 septembrie în Transilvania

În debutul intervalului de prognoză vor fi valori modeste, cu o medie a maximelor de 20…22 de grade și a minimelor în jurul a 11 grade.

Apoi, în perioada 8-11 septembrie vremea se va încălzi. Temperaturile diurne vor ajunge la medii de 23…24 de grade, iar cele nocturne la medii de 12…14 grade. Din cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21…22 de grade și ale minimelor în jurul a 10 grade.

Șansele pentru manifestări de instabilitate atmosferică și furtuni vor fi ridicate între 8 şi 11 septembrie. Ploi slabe vor fi și între 12 și 18 septembrie.

Evoluția vremii în Maramureș

Media valorilor termice, modeste în primele zile, de 22…23 de grade, va fi în creștere, până spre 24…26 de grade – în 8 și 9 septembrie.

În cea de-a doua săptămână temperaturile diurne se vor menține relativ constante și vor avea valori medii de 20…22 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în medie între 10 și 12 grade.

Crește probabilitatea pentru averse mai frecvente, în general moderate cantitativ și asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică între 8 şi 11 septembrie. Ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în perioada 12-18 septembrie.

Când revin ploile în Moldova

Sub aspect termic, în perioada 5-7 septembrie vremea va fi răcoroasă, o medie a maximelor de 19…21 de grade și a minimelor în jurul a 10…11 grade.

Apoi, în perioada 8-11 septembrie vremea se va încălzi. Maximele vor ajunge la medii de 25…26 de grade, iar cele nocturne la medii de 14…15 grade. Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21…22 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în perioada 9-11 septembrie, cu precădere în jumătatea de nord a regiunii, dar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe și în cea de-a doua săptămână de referință.

Se anunță o încălzire și pe litoral, din 8 septembrie

În primele zile, în Dobrogea vremea va fi răcoroasă, cu maxime de 20-21 de grade. Apoi, în perioada 8-11 septembrie se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 25…26 de grade, iar cele nocturne la medii de 17…18 grade.

Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 23…24 de grade și ale minimelor în jurul a 14 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare și pe arii restrânse, va fi mai ridicată după data de 10 septembrie.

Prognoza ANM pentru 5 – 18 septembrie în Muntenia

În primele zile (5-7 septembrie) valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, media maximelor va fi în jurul a 24 de grade, iar cea a minimelor de 12…13 grade, dar în perioada 8-11 septembrie vremea va deveni caldă, astfel temperaturile diurne vor tinde la medii de 27…29 de grade, iar cele nocturne la medii de 15…16 grade.

Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 25…26 de grade și ale minimelor de 12…13 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare și pe arii restrânse, va fi mai ridicată după data de 10 septembrie.

Maxime de până la 28 de grade în Oltenia

De luni, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, în jurul a 24 de grade. Apoi, în perioada 8-11 septembrie vremea va deveni caldă. Temperaturile maxime vor fi de 27…28 de grade.

Regimul termic va fi unul relativ constant din a doua săptămână. Vor fi medii ale maximelor de 24…25 de grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe, cu caracter local și temporar, va fi mai ridicată după data de 8 septembrie.

Cum va fi vremea la munte

Va fi rece la munte în intervalul 5-7 septembrie. Atunci, media maximelor va fi de 13…14 grade, iar cea a minimelor în jurul valorii de 6 grade.

Apoi, între 8-11 septembrie valorile termice vor crește ușor. Temperaturile diurne vor ajunge la medii de 17…18 grade, iar cele nocturne la medii de 9…10 grade.

Din cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor în jurul a 14 grade și ale minimelor de 5…6 grade.

Va ploua pe tot parcursul intervalului de referință. De notata că în jurul datei de 6 septembrie și în perioada 9-12 septembrie vor fi averse mai frecvente, local însemnate cantitativ, asociate și cu manifestări de instabilitate atmosferică și furtuni.

ADVERTISEMENT
Tags: