News

Prognoza ANM pentru perioada 14 martie – 11 aprilie 2022. Românii mai au de așteptat până scapă de vremea rece

ANM a emis prognoza pentru perioada 14 martie - 11 aprilie 2022. Se pare că românii mai au de așteptat până la sfârșitul lunii pentru a scăpa de vremea rece
11.03.2022 | 20:48
Prognoza ANM pentru perioada 14 martie  11 aprilie 2022 Romanii mai au de asteptat pana scapa de vremea rece
Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, mai precis pentru perioada 14 martie – 11 aprilie 2022. Potrivit ANM, va mai dura ceva până când românii vor scăpa de vremea rece.

Prognoza ANM pentru perioada 14 martie – 11 aprilie 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în a doua jumătate a lunii martie și în prima parte a lunii aprilie. Potrivit prognozei ANM, românii nu vor scăpa prea repede de frig.

ADVERTISEMENT

În următoarele zile, până la data de 18 martie, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în aproape toată țara, chiar geroasă noaptea și dimineața.

Cum va fi vremea în perioada 14 – 21 martie 2022

Administrația Națională de Meteorologie anunță că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Cum va fi vremea în perioada 21 – 28 martie 2022

În perioada 21 – 28 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Cum va fi vremea în perioada 28 martie – 4 aprilie 2022

În ultimele zile din luna martie și în primele zile din luna aprilie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, spun reprezentanții ANM.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestora, cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea sud-estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea în perioada 4 – 11 aprilie 2022

În ceea ce privește perioada 4 – 11 aprilie, meteorologii spun că mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendință deficitară în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT