News

Prognoza ANM pentru perioada 18 aprilie – 16 mai. Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 18 aprilie - 16 mai. Aflăm cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai.
15.04.2022 | 15:50
Prognoza ANM pentru perioada 18 aprilie  16 mai Cum va fi vremea de Paste si 1 Mai
Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai. ANM a emis prognoza. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii ANM au prezentat estimarea temperaturilor și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni.

Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai. ANM a emis prognoza

Vremea în prejma sărbătorilor pascale va fi una destul de capricioasă în țara noastră. Administrația Națională de Meteorologie anunță o răcire accentuată a vremii, începând de luni.

ADVERTISEMENT

În plus, aspectul următoarelor zile se va schimba radical. Dacă în prezent avem soare și maxime apropiate de sezonul cald, din 18 aprilie lucrurile se schimbă. Vin ploi abundente în mai multe zone.

Vești mai bune primim în legătură cu data de 1 Mai. Conform estimărilor, vremea va fi mult mai bună. Nu va ploua mult, iar valorile termice se anunță unele normale.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru 18 – 25 aprilie. Ploi abundente în majoritatea zonelor

De luni, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane.

Se așteaptă și precipitații bogate în majoritatea zonelor. Meteorologii anunță că regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Datele ANM pentru săptămâna 25 aprilie – 2 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Vreme normală în debutul lunii mai. Prognoza pentru 2 – 9 mai

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Cum va fi vremea în săptămâna 9 – 16 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

”Evaluările meteorologice pentru următoarele săptămâni au fost făcute de către ECMWF: Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Se estimează media săptămânală a schimbării temperaturii aerului și a volumului de precipitații în raport cu media perioadei 2002-2021”, conform ANM.

ADVERTISEMENT