News

Prognoza ANM pentru perioada 18 octombrie – 15 noiembrie. Surprize anunțate de meteorologi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 18 octombrie - 15 noiembrie. Specialiștii anunță surprize din partea vremii.
15.10.2021 | 10:08
Prognoza ANM pentru perioada 18 octombrie  15 noiembrie Surprize anuntate de meteorologi
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la ANM au anunțat vineri estimările meteo pentru următoarele patru săptămâni. Din datele specialiștilor aflăm că vremea ne pregătește surprize destul de plăcute.

Deși ne apropiem de sezonul rece, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal în următoarele 4 săptămâni, iar ploile vor lipsi în mai multe zone.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru intervalul 18 octombrie – 15 noiembrie. Vreme mai caldă decât în mod normal

Conform ANM, ultima parte a lunii octombrie și debutul lui noiembrie vor aduce o vreme mai caldă decât specificul datei din calendar. Începând cu data de 18 octombrie temperaturile încep să crească simțitor, anunță meteorologii.

Tot de luni, potrivit meteorologilor, zona României va intra într-o serie de zile în care precipitațiile se anunță deficitare la nivelul tuturor regiunilor.

ADVERTISEMENT

Iată evoluția vremii pentru fiecare dintre următoarele 4 săptămâni:

Prognoza ANM pentru săptămâna 18 – 25 octombrie

De luni, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-est. Regimul de precipitații va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Cum va fi vremea în săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie

Ultima săptămână din octombrie va aduce valori medii ale temperaturii aerului, în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile nord-estice.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Evoluția vremii în săptămâna 1 – 8 noiembrie

În debutul lunii viitoare, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile estice, sudvestice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 8 – 15 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Conform ANM, ”estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizatede către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”.

ADVERTISEMENT