News

Prognoza ANM pentru perioada 19 septembrie – 17 octombrie 2022. Vremea se răcește brusc

ANM anunță prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 19 septembrie - 17 octombrie 2022. Vremea se răcește brusc.
16.09.2022 | 09:16
Prognoza ANM pentru perioada 19 septembrie  17 octombrie 2022 Vremea se raceste brusc
Vreme rece în următoarele patru săptămâni. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat o nouă analiză a vremii pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 19 septembrie – 17 octombrie 2022.

Vremea se răcește brusc în octombrie

Cum era de așteptat pentru această perioadă, vremea se răcește tot mai mult. Toamna a ajuns deja în România și vremurile caniculare care au dat bătăi de cap oamenilor sunt istorie, cel puțin în acest an.

ADVERTISEMENT

Potrivit meteorologilor, în perioada 19-26 septembrie, ”valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile intracarpatice”.

Așadar, vremea se răcește considerabil, fiind mai frig decât anul trecut în această perioadă. O veste bună în această perioadă ar fi absența ploilor, în special în zonele vestice și sud-vestice.

ADVERTISEMENT

În perioada 26 septembrie – 3 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării”. Vestea proastă ar fi că revin ploile, în special în regiunile vestice și nord-vestice. În restul țării nivelul de ploi va fi normal pentru această perioadă.

În perioada 3-10 octombrie, vremea se încălzește puțin, astfel că ”temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări”. Totodată, ”regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării”, anunță meteorologii.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă a intervalului menționat, mai exact săptămâna 10-17 octombrie, ”mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României”.

Așadar, vremea poate fi considerată puțin mai călduroasă față de alți ani, cu temperaturi medii de 15 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Totodată, ”cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile estice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, precizează meteorologii”. Așadar, se anunță ploi abundente în special în regiunile estice și sudice ale țării.

ADVERTISEMENT