News

Prognoza ANM pentru perioada 20 septembrie – 18 octombrie. Surprize meteo la începutul lunii viitoare

Meteorologii de la ANM au emis, vineri, datele pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 20 septembrie - 18 octombrie. Luna viitoare vine cu o serie de surprize.
17.09.2021 | 12:15
Prognoza ANM pentru perioada 20 septembrie - 18 octombrie. Surprize meteo la începutul lunii viitoare
Prognoza ANM pentru perioada 20 septembrie - 18 octombrie. Surprize meteo la începutul lunii viitoare. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au dat publicității prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Vremea în țara noastră va respecta caracteristicile datei din calendar, fiind una capricioasă și extrem de schimbătoare.

ANM a emis prognoza ANM pentru perioada 20 septembrie – 18 octombrie. Patru săptămâni cu vreme schimbătoare

Prima lună de toamnă se va încheia sub auspiciile instabilității și ale temperaturilor scăzute. Meteorologii ANM anunță că în ultima parte a lunii septembrie și în primele săptămâni din octombrie vremea va fi schimbătoare.

ADVERTISEMENT

În prima parte a intervalului, vom avea de a face cu o răcire accentuată. Va și ploua mult în cea mai mare parte a țării. Apoi, valorile termice vor reveni la normalul din această perioadă.

În ceea ce privește debutul celei de-a doua luni de toamnă, octombrie vine cu temperaturi ridicate în mai multe zone. Ploile vor fi din ce în ce mai rare. Iată prognoza pentru fiecare dintre cele 4 săptămâni care urmează:

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 20 septembrie – 27 septembrie

De lunea viitoare, valorile termice urmează a fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cel mai mult temperaturile vor coborî în regiunile nord-vestice și nord-estice.

La capitolul precipitații, ANM anunță că va ploua mai mult în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul țării vor fi cantități normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 27 septembrie – 4 octombrie

Finalul primei luni de toamnă vine cu o temperatura medie a aerului care va avea valori normale în toată țara.

Cantitățile de precipitații vor fi sub nivelul normal pentru această perioadă, în special în sud-vestul țării.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru 4 octombrie – 11 octombrie

Debut călduros de octombrie. În intervalul 4 – 11 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate de cele normale pentru acest interval, mai ales în regiunile sud-vestice.

De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Vreme normală în săptămâna 11 octombrie – 18 octombrie

În ultima săptămână din actuala prognoză, intervalul 11 octombrie – 18 octombrie, valorile termice şi cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

”Estimările meteorologice pentru aceste săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, anunță ANM.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri