News

Prognoza ANM pentru perioada 21 iunie – 4 iulie. Când scăpăm de ploi

Prognoza ANM pentru perioada 21 iunie - 4 iulie. FANATIK vă spune când scăpăm de ploi.
21.06.2021 | 18:19
Prognoza ANM pentru perioada 21 iunie  4 iulie Cand scapam de ploi
ADVERTISEMENT

Vremea se va încălzi în perioada următoare. Totuși, meteorologii au anunțat că ploile nu vor dispărea. În unele regiuni din țară aversele se vor semnala pe parcusul după-amiezelor, aproape zilnic.

Prognoza ANM pentru perioada 21 iunie – 4 iulie. Când scăpăm de ploi

Banat

În perioada 22 – 25 iunie vremea va deveni caniculară. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 35 și 38 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Din 26 iunie, la nivelul regiunii maximele se vor încadra 32 și 34 de grade. În jurul datei de 1 iulie este posibil ca maximele să fie ușor mai scăzute. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 16 și 18 grade.

ADVERTISEMENT

La începutul intervalului, în zonele submontane, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată. Din data de 25 iunie, fenomenele de acest fel se vor semnala în special în timpul după-amiezilor. Local, se pot strânge cantități de apă însemnate.

Crișana

În perioada 22 – 25 iunie, vremea va deveni caniculară. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 35 și 38 de grade, iar cele minime se vor încadra între 18 și 20 de grade. Ulterior, se estimează că temperatura va scădea. Până la finalul intervalului, maximele vor fi cuprinse între 29 și 33 de grade, iar minimele se vor situa între 16 și 17 grade . Cele mai scăzute valori vor fi atinse în jurul datei de 1 iulie.

ADVERTISEMENT

La începutul intervalului, probabilitatea apariției instabilității atmosferice va fi mai ridicată în zonele submontane. Ulterior, după data de 25 iunie, asemenea fenomene vor apărea în special în timpul după-amiezilor. Se pot cumula cantităţi de apă însemnate, local.

Transilvania

Se va face simțită o încălzire treptată a vremii, dar semnificativă.  Astfel, în intervalul 23 – 25 iunie se va ajunge la 33 și 34 de grade, iar, local, va fi caniculă în timpul după-amiezilor. Este estimată o scădere a temperaturii aerului, la valori de 30 și 31 de grade, spre finalul primei săptămâni din intervalul menționat. La începutul lunii iulie sunt prognozate valori maxime de 27 și 29 de grade. Cele minime nu vor avea variații semnificative pe parcursul acestor două săptămâni. Media acestora va fi cuprinsă între 14 și 17 grade, cele mai ridicate valori vor fi semnalate în intervalul 23 – 27 iunie.

ADVERTISEMENT

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale. Aceste fenomene vor fi pe arii mai restrânse în 23 și 24 iunie,” anunță ANM.

Maramureș

Vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ. În intervalul 23 – 25 iunie valorile medii se vor încadra între 34 și 35 de grade. iar vremea va deveni caniculară în timpul după-amiezilor. „Spre finalul primei săptămâni de prognoză este estimată o scădere a temperaturii aerului, la valori în jur de 30 de grade, iar pentru începutul lunii iulie sunt prognozate maxime de 27 și 29 de grade. În ceea ce privește valorile nocturne, acestea vor marca o creștere evidentă în primele zile când vor atinge o medie regională de 18 grade, apoi vor fi cuprinse, în general, între 15 și 17 grade,” au transmis meteorologii.

ADVERTISEMENT

Se va face simțită o instabilitate atmosferică temporar accentuată. Averse torențiale și cantități de însemnate de precipitații, pe arii extinse, se vor semnala pe parcursul după-amiezilor, în special după 26 iunie. Zilele de 23 și 24 iunie fac excepție, astfel de femomene fiind semnalate izolat.

Moldova

Vremea se va încălzi treptat și semnificativ. La data de 25 iunie, valorile medii ale temperaturilor vor ajunge la 34 de grade. În toată regiunea, în special în zonele de câmpie, vremea va deveni călduroasă. După această dată, meteorologii estimează maxime apropiate de mediile multianuale. Media acestora va fi cuprinsă între 28 și 31 de grade. Și temperaturile minime vor crește treptat până în 25, 26 iunie, când se va atinge o medie de 19 și 20 de grade. Ulterior, acestea se vor situa, în general, între 16 și 19 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Mai ales în cursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale. La începutul intervalului, 21 și 22 iunie, și după 26 iunie astfel de fenomene vor fi pe arii mai extinse.

Dobrogea

În prima parte a intervalului prognozat, vremea se va încălzi treptat și semnificativ. În 25 și 26 iunie, temperatura aerului va ajunge până la medii diurne de 30 și 31 de grade. În a doua parte a intervalului, vor fi uşoare variaţii termice, în jurul valorii de 28 de grade. Și temperaturile minime sunt în creștere, acestea vor ajunge până la o medie de 21 și 22 de grade, până în 26 iunie. Ulterior, acestea se vor situa, în general, între 18 și 20 de grade.

Se va semnala o instabilitate atmosferică temporar accentuată, mai ales pe parcursul după-amiezilor, când vor fi averse locale. La începutul intervalului, până pe 23 iulie, și în primele zile ale lunii iulie, astfel de fenomene au sunt mai probabile.

Muntenia

„Vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori medii de 27 și 28 de grade, se va ajunge la valori în jur de 35 de grade în intervalul 24 – 26 iunie când local va fi caniculă în timpul după-amiezilor. Ulterior sunt estimate temperaturi maxime de 31 și 32 de grade, iar la începutul lunii iulie, media regională a acestora va fi în jur de 29 de grade. Nopțile vor fi tot mai calde în prima săptămână, când media minimelor va crește de la 15..16 grade, până spre 19 și 20 de grade, iar după 27 iunie se va reveni treptat la minime în jur de 17 grade,” a transmis ANM.

Mai ales pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale, instabilitatea atmosferică fiind temporar accentuată. La începutul intervalului, 21 și 22 iunie, și după 26 iunie, asemenea fenomene sunt mai probabile.

Oltenia

În perioada 22 – 26 iunie, vremea va deveni caniculară. Media valorilor maxime se va încadra, în general, între 33 și 37 de grade. Și temperaturile minime sunt în creștere treptată și vor atinge o medie regională de 19 și 20 de grade. Din 27 iunie sunt prognozate maxime în medie de 32 și 34 de grade. La începutul lunii iulie, maximele vor în jur de 31 de grade, iar minimele se vor încadra între 16 și 18 grade.

Pe parcusul intervalului menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, pe arii restrânse, mai ales în timpul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale, grindină și vijelii.

La munte

„Vremea va fi relativ răcoroasă în prima zi a intervalului, când se vor înregistra valori diurne în jur de 18 grade şi nocturne de 9…10 grade. Până în 25 iunie se va încălzi, vremea devenind caldă, cu maxime mediate pentru tot spațiul montan de 25 și 26 de grade și minime de 15 și 16 grade. Pentru a doua săptămână nu sunt estimate variaţii termice semnificative, tendința fiind de scădere ușoară, astfel maximele vor fi în medie de 21 și 23 de grade, iar minimele de 12 și 14 grade,” au anunțat meteorologii.

În toată această perioadă, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta în special în timpul după-amiezilor, prin averse torențiale, grindină și vijelii. Între 23 și 26 iunie, astfel de fenomene vor fi pe areale ceva mai restrânse.

ADVERTISEMENT