News

Prognoza ANM pentru perioada 5 septembrie – 3 octombrie. Debut de toamnă ploios. Zonele cu precipitații excedentare

Meteorologii ANM au emis prognoza pentru perioada 5 septembrie - 3 octombrie. Ploile abundente din aceste zile vor continuă și în următoarele săptămâni.
02.09.2022 | 16:28
Prognoza ANM pentru perioada 5 septembrie  3 octombrie Debut de toamna ploios Zonele cu precipitatii excedentare
ANM anunță un debut de toamnă ploios. Prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Finalul ploios de vară se prelungește și în debutul lunii septembrie. Conform specialiștilor, în următoarele patru săptămâni va ploua abundent în mai multe regiuni.

ANM anunță un debut de toamnă ploios. Prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că, în intervalul 5 septembrie – 3 octombrie, toamna își va intra treptat în drepturi.

ADVERTISEMENT

Ploile, extrem de puține în timpul verii, vor cădea din abundență. Ele vor prefera zonele estice, vestice, nordice și centrale.

Din fericire, frigul încă lipsește din peisajul termic. Temperaturile se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă sau vor fi apropiate de cele normale, conform prognozei Administrației Naţionale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru săptămâna 5 – 12 septembrie

Căldura va persista în debutul toamnei. ANM anunță că valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În schimb, ploile abundente continuă. ”Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest va avea o tendință spre deficit”, conform specialiștilor.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru perioada 12 – 19 septembrie

De la mijlocul acestei luni, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Precipitațiile continuă însă să cadă din abundență în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, nordice și centrale.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 19 – 26 septembrie

Din fericire, frigul însă se lasă așteptat. Meteorologii spun că temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Asistăm la o ameliorare a precipitaților. Regimul pluviometric va fi unul apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Octombrie debutează cu maxime peste normele perioadei. Prognoza pentru 26 septembrie – 3 octombrie

În final de septembrie și primele zile din octombrie, valorile de temperatură se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână,la nivel național.

În privința cantităților de precipitații, acestea vor fi în general apropiate de cele normale, în majoritatea zonelor țării.

ADVERTISEMENT
Tags: