News

Prognoza ANM pentru perioada 9 mai – 6 iunie. Cum va debuta prima lună de vară

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru perioada 9 mai - 6 iunie. Vremea va fi una schimbătoare, în care căldura va alterna cu intervalele mai reci. Aflăm din acest buletin cum va debuta prima lună de vară.
10.05.2022 | 15:27
Prognoza ANM pentru perioada 9 mai  6 iunie Cum va debuta prima luna de vara
ANM a emis prognoza pentru perioada 9 mai - 6 iunie. Cum va debuta prima lună de vară. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meteorologii de la ANM au prezentat estimările pentru următoarele patru săptămâni. Veștile nu sunt deloc bune pentru agricultură.

ANM a emis prognoza pentru perioada 9 mai – 6 iunie. Cum va debuta prima lună de vară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme extrem caldă, cu valori peste cele normale până pe 16 mai. Apoi, urmează o răcorire, caracterizată cu valori sub cele normale în centrul, sudul și estul țării.

ADVERTISEMENT

Pe aproape întregul interval de prognoză va domina o constantă în majoritatea regiunilor: seceta!

ANM anunță precipitații foarte puține în următoarele patru săptămâni. Veștile sunt ceva mai bune în debutul verii, atunci când seceta s-ar putea ameliora.

ADVERTISEMENT

Iată prognoza valabilă pentru următoarele patru săptămâni.

Cum va fi vremea în perioada 9 – 16 mai

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Vremea în perioada 16 – 23 mai

Urmează o răcorire a vremii de la mijlocul lunii. Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile centrale, estice și sud- estice, iar în rest vor fi în general apropiate de mediile specifice.

ADVERTISEMENT

Referitor la cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale.

Cum arată prognoza în perioada 23 – 30 mai

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru prima săptămână de vară din 2022. Datele pentru 30 mai – 6 iunie

În primele zile din iunie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile vestice și sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, dar cu posibilitatea unui excedent local în regiunile sudice și la munte.

ADVERTISEMENT