News

Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni. Ce se întâmplă cu vremea în perioada 3 – 31 mai

30.04.2021 | 14:43
Prognoza ANM pentru urmatoarele patru saptamani Ce se intampla cu vremea in perioada 3  31 mai
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, mai exact perioada 3 – 31 mai, ultima lună de primăvară calendaristică.

Dacă temperaturile vor avea valori apropiate de normalul perioadei, abateri anormale în sens negativ vor fi în ceea ce privește regimul de precipitații.

ADVERTISEMENT

Conform datelor ANM, va ploua destul puțin, cu excepția săptămânii 24 – 31 mai, spre necazul multor agricultori, care, în mod tradițional, așteaptă ploi în această lună care precede intrarea în vară.

Prognoza ANM pentru 3  – 31 mai. Cum va fi vremea în ultima lună de primăvară

Potrivit datelor ANM, luna mai debutează cu o vreme plăcută din punct de vedere termic. În schimb, la capitolul precipitații vor fi ceva probleme, în sensul că acestea vor fi deficitare în majoritatea regiunilor.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 3 – 10 mai 2021

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Prognoza ANM pentru săptămâna 10 – 17 mai 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Ploi puține și în săptămâna 17 – 24 mai 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în sud-vest și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Revin ploile în ultima decadă a lunii. Vremea în săptămâna 24 – 31 mai

În ultima săptămână de prognoză din luna mai, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

La capitolul precipitații, trebuie spus că regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

ANM anunță că estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

ADVERTISEMENT