ADVERTISEMENT
News

Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi anormale. Când revin ploile

Autor: Adrian Baciu | 18.09.2020 | 15:26
Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi anormale. Când revin ploile
Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi anormale. Când revin ploile. Sursa foto: hepta.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 21 septembrie – 19 octombrie.

ADVERTISEMENT

Din noile date ale meteorologilor aflăm că temperaturile vor fi, în general, mai mari decât cele normale pentru această perioadă.

În ceea ce privește ploile de toamnă, extrem de utile pentru agricultură, acestea sunt anunțate spre finalul lunii septembrie și începutul lunii octombrie.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni. Cum vor fi temperaturile și când revin ploile

Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni este una foarte bună pentru cei îndrăgostiți de vremea bună, cu temperaturi apropiate cele sezonului cald.

Prognoza meteo intervalul 21 – 29 septembrie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării și în regiunile nord-estice.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în sud-estul extrem. Excepție vor face regiunile din nord-vestul teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local excedentare.

În săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sud-vestice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Debut cald de octombrie

În intervalul 5 octombrie – 12 octombrie, temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare, mai accentuat în regiunile sudice și sud-vestice. În extremitatea estică a țării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pentru perioada 12 o octombrie – 19 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, anunță ANM pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!