News

Prognoza ANM pentru vineri, 15 octombrie. Ninsori și strat de zăpadă. Zonele vizate 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță ninsori și strat de zăpadă în mai multe zone înalte din țara noastră.
15.10.2021 | 07:28
Prognoza ANM pentru vineri 15 octombrie Ninsori si strat de zapada Zonele vizate
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, 14 octombrie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două alerte cod portocaliu și galben de precipitații abundente.

Dacă în zonele joase de relief va ploua important cantitativ, la munte se așteaptă ninsori și depunerea unui strat de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru vineri, 15 octombrie. ANM anunță ninsori și strat de zăpadă la munte

România se află până sâmbătă sub cod portocaliu și cod galben de precipitații abundente. În unele zone din țară va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Alertele au intrat în vigoare încă de joi după-amiaza și vizează 24 de județe din sudul, sud-estul, centrul și sud-vestul țării.

ADVERTISEMENT

La început vor cădea doar ploi, însă treptat, din cauza răcirii, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1.700 metri vor cădea doar ninsori și se va depune strat de zăpadă.

”În a doua parte a zilei de joi (14 octombrie) și în noaptea de joi spre vineri (14/15 octombrie) în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1.700 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă”, se arată în mesajul specialiștilor.

ADVERTISEMENT

ANM anunță ploi abundente în restul regiunilor

Până sâmbătă la ora 16.00, în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură este în vigoare un cod galben de ploi abundente.

În aceste zone va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

ADVERTISEMENT

În același interval a fost emis și un cod portocaliu de ploi abundente. În județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp.

În București, vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru mijlocul lunii octombrie. Temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă în general de 35…45 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (15 și 16 octombrie), când se vor atinge viteze de 45…55 km/h. Vor fi maxime în jurul a 10 grade și minime de 7…9 grade.

ADVERTISEMENT