News

Prognoza ANM: vreme de iarnă în mijloc de primăvară. Frig și ninsori în mai multe zone

14.04.2021 | 09:30
Prognoza ANM vreme de iarna in mijloc de primavara Frig si ninsori in mai multe zone
ADVERTISEMENT

În mijloc de primăvară, România va fi lovită de un nou val de aer extrem de rece. Prognoza ANM anunță o revenire a iernii în mai multe zone. Va ninge nu doar la munte, ci și în regiuni joase din centrul și nordul țării.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea se va răci accentuat și în special în regiunile intracarpatice va deveni deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

În următoarele două zile, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în cea mai mare parte a țării. În zonele de munte, apoi în Maramureș și Transilvania, vor predomina ninsorile. Prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 25…30 l/mp.

Prognoza ANM. Frig și ninsori în mai multe zone din țară

Potrivit datelor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) miercuri, vremea se va răci accentuat şi în special în regiunile intracarpatice va deveni deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării. În zonele de munte vor predomina ninsorile, iar în cursul nopţii se vor semnala precipitaţii mixte, local în Maramureş, Transilvania şi pe arii restrânse în Crişana.

Crește și riscul de inundații în unele zone, dat fiind faptul că, prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 25…30 l/mp.

ADVERTISEMENT

Probleme va pune și vântul, care va sufla moderat, cu intensificări la munte, pe creste rafalele de 60-70 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, iar cu viteze în general de 40-50 km/h şi în celelalte zone.  Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 12 grade, iar cele minime între -1 şi 8 grade.

Joi va ninge și în zonele mai joase

Vremea va fi și mai rece în cursul zilei de joi. Conform meteorologilor, vremea va fi deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie în special în ceea ce priveşte regimul termic din timpul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade.

ADVERTISEMENT

Va ninge nu doar la munte. Potrivit ANM, în Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, lapoviţă, dar şi perioade cu ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, iar în Banat, Crişana şi Moldova vor predomina ploile la câmpie şi vor fi precipitaţii mixte la deal.

La munte va ninge, va continua să se depună strat de zăpadă, iar la altititudini mari va fi viscol, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. În sudul şi în sud-estul teritoriului, înnorările vor fi temporare, ploi slabe se vor semnala pe spaţii mici, iar în dealurile subcarpatice vor fi şi averse de lapoviţă sau măzăriche.

Vântul va avea intensificări la munte, pe creste cu rafale de peste 80 km/h şi în regiunile sudice, cu viteze de pânã la 55…65 km/h, iar în restul zonelor va sufla în general moderat.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, cerul va fi mai mult noros şi, îndeosebi în cursul zilei, vor fi intervale în care va ploua, mai ales sub formă de aversă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului, când rafalele vor atinge 40…50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

Joi, maximele nu mai trec de 10 grade. Vremea a fi așadar deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie. Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare.

ADVERTISEMENT