News

Prognoză de tornadă în București! Anunțul celui mai cunoscut site meteo din lume

05.05.2019 | 19:56
Prognoza de tornada in Bucuresti Anuntul celui mai cunoscut site meteo din lume
Prognoză de tornadă în București! Sursă foto: hepta.ro

Potrivit accuweather.com, cel mai cunoscut site meteo din lume, prognoza pentru București nu arată deloc bine. Experții meteo prevăd furtuni, unele violente, chiar în prima zi a săptămânii, însoțite de averse puternice, grindină mare, vânturi ce pot provoca pagube și o tornadă.

Prognoza de tornadă în București

De altfel, și Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis un avertisment pentru cei aflați în Capitală zilele următoare. Potrivit specialiștilor, fenomene extreme periculoase vor lovi Bucureștiul, cum ar fi căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, însoțite de averse torențiale. De asemenea, și temperatura va scădea treptat cu aproape 20 grade Celsius, urmând să se înregistreze, miercuri dimineață, chiar și 6 grade Celsius.

Din 5 mai și până în prima parte a zilei de 8 mai, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat și se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torențial. Totodată, și coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a mobilizat și a transmis, duminică, la Antena 3, un anunț populației. „Suntem pregătiți, însă și populația trebuie să se pregătească și aici sfatul nostru este să se adapteze condițiilor care vor apărea, care sunt mai aproape de condiții de iarnă decât cele de vară.

Prognoză de tornadă în București! Anunțul celui mai cunoscut site meteo din lume
Anunțul celui mai cunoscut site meteo din lume, accuweather.com
Sursă fătă: captură accuweather.com

”Vor fi emise avertizări prin sistemul RO-ALERT pe zone specifice”

Cei care urmează să circule în zonele montane să-și readapteze vehiculele pentru condițiile de iarnă. Mai mult decât atât, rugămintea către populație este ca cei care au aplicația DSU sau cei care o descarcă să urmărească avertizările pentru că noi preluăm imediat de la ANM aceste avertizări și le emitem prin această aplicație și acolo unde va fi nevoie vor fi emise avertizări și prin sistemul RO-ALERT pe zone specifice”, a informat Raed Arafat.