News

Prognoza meteo 1-8 aprilie 2019. ANM a anunțat cum va fi vremea săptămâna viitoare

30.03.2019 | 13:23
Cum va fi vremea în prima parte a lunii aprilie

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru perioada 1-8 aprilie 2019. Specialiștii anunță că în prima săptămână din luna aprilie, vremea se va încălzi treptat, iar valorile termice se vor apropia de cele specifice acestui interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1-8 aprilie 2019

În primele zile ale lunii aprilie, vom avea parte de temperaturi aflate într-o ușoară creștere, chiar dacă acestea nu vor atinge pentru moment pragul normal pentru această perioadă. Primăvara va începe să-și intre ușor-ușor în drepturi, spre deosebire de luna martie, când am avut parte de vreme oscilantă.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, în timp ce în restul teritoriului se vor menține la pragul normal pentru această perioadă. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru intervalul în care ne aflăm.

Prognoza meteo pentru prima săptămână din aprilie
Prognoza meteo pentru prima săptămână din aprilie

Cum va fi vremea în prima săptămână a lunii aprilie

În Capitală, vremea va fi stabilă, în cea mai mare parte a săptămânii viitoare. În primul weekend al lunii aprilie există posibilitatea să apară și câțiva stropi de ploaie. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 grade Celsius. L

În cea mai mare parte a țării, valorile termice se vor menține la pragul normal pentru acest interval. În ceea ce privește cantitatea de precipitații, regimul pluviometric se anunță ușor deficitar în regiunile intracarpatice și apropiat de nivelul normal în restul teritoriului. Un aer rece se va resimți și la nivelul țării noastre, astfel că la jumătatea săptămânii vom avea parte de temperaturi scăzute. În weekend însă, temperaturile vor reveni la valorile normale pentru acest interval.

Între timp, în ultimul weekend al lunii martie ne vom putea bucura de o vreme plăcută. Sâmbătă, vremea se va încălzi treptat,  mercurul din termometre urmând a indica valori ceva mai ridicate față de  cele specifice pentru această perioadă a anului, în regiunile intracarpatice. În restul teritoriului, temperaturile se vor menține la pragul normal pentru acest interval.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 20 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între -4 și 9 grade Celsius. Spre seară, vor apărea condiții de brumă în estul Transilvaniei.