News

Prognoza meteo 1 martie. Cum va fi vremea astăzi în România

01.03.2021 | 08:41
Prognoza meteo 1 martie Cum va fi vremea astazi in Romania
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 1 martie. Prima zi de primăvară vine cu surprize neplăcute din partea vremii în România. De la soare și temperaturi ridicate, trecem la ploi, ninsori și valori termice mai scăzute.

Specialiștii de la ANM informează că luni, 1 martie, vor predomina ploile și ninsorile în majoritatea regiunilor, însă există și o veste bună: începând de marți, aria precipitațiilor va fi în retragere, iar temperaturile vor începe să crească.

ADVERTISEMENT

Vremea se strică și în Capitală, acolo unde valorile maxime nu vor mai trece de 7-8 grade Celsius, iar în scenă vor apărea și ploile, însă doar în prima parte a zilei de luni.

Prognoza meteo 1 martie. Cum va fi vremea astăzi în România

Dimineața, cerul este variabil în sud-vest, dar va prezenta înnorări celelalte regiuni. Se vor semnala precipitații sub formă de ploaie în Maramureș, Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, predominant ploaie în Transilvania şi ninsori la munte.

ADVERTISEMENT

Vântul suflă slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, mai ales pe creste, dar şi în Deltă. În zorile zilei se înregistrau valori termice cuprinse între -4 grade la Apa Neagră şi Bozovici şi 7 grade la Polovragi.

Pe parcursul zilei de luni, în regiunile estice şi sud-estice, iar la începutul intervalului şi în centrul ţării, cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Cu totul izolat, în primele ore, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri de 45…55 km/h.

ADVERTISEMENT

În zona montană, local, va ninge, vântul va sufla cu rafale de 60…80 km/h, pe creste viscolind sau spulberând zăpada, cu precădere în prima parte a zilei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre parţial noros, cu ploi doar izolat, cu precădere în Oltenia, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sud-vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 12 grade, valori apropiate de cele normale pentru începutul lunii martie., potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București de 1 martie

Primăvara calendaristică debutează cu vreme apropiată de normalul termic al acestei date în Capitală. Cerul va fi temporar noros şi va ploua slab îndeosebi în prima parte a zilei, iar în orele dimineţii vor fi condiţii pentru precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade.

ADVERTISEMENT