News

Prognoza meteo 11 mai – 8 iunie 2020. Un val de aer cald va traversa România. Ce fenomene extreme vor fi și când se vor întoarce ploile

09.05.2020 | 10:46
Prognoza meteo 11 mai  8 iunie 2020 Un val de aer cald va traversa Romania Ce fenomene extreme vor fi si cand se vor intoarce ploile
ADVERTISEMENT

Meteorologii anunță că România va fi traversată de un val de aer cald în zilele următoare, dar temperaturile ridicate vor aduce și fenomene extreme.

Un val de aer cald va traversa România

În acest weekend România va fi traversată de un aer cald, iar temperaturile vor ajunge chiar și la 30 de grade celsius în anumite zone. Masa de aer fierbinte vine din nordul Africii și va cuprinde sudul şi sud-estul Europei.

ADVERTISEMENT

”În acelaşi timp însă, o masă de aer rece înaintează şi ea spre Europa. Se vor întâlni în ţara noastră marţi şi o vor împărţi în două, apoi aerul rece va ajunge peste tot”, a declarat Elena Mateescu, director al ANM, la România TV, conform Adevărul.

Sâmbătă, 9 mai, se anunţă vreme frumoasă, dar, cu ploi în zonele montane şi în nord-vestul ţării. Temperaturile vor fi cuprinse între 18 și 25 de grade Celsius. În Capitală, maximele vor urca până la 20 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Estimări meteorologice pentru intervalul 11 mai – 8 iunie 2020

Duminică, 10 mai, mercurul termometrelor va atinge 27 de grade în sudul ţării, în Capitală vor fi 24 de grade, în timp ce luni, 11 mai, se anunţă 30 de grade. Vremea frumoasă va ţine până marţi, 12 mai, când ploile se vor întoarce şi se va răci drastic.

Conform prognozei meteorologilor, în săptămâna 11-18 mai valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sudice, vestice şi sud-vestice, dar şi uşor mai coborâte în extremitatea nordică a ţării.

ADVERTISEMENT

În săptămâna 18–25 mai, temperatura aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în regiunile estice şi nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor specifice pentru perioada 25 mai – 1 iunie, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

În săptămâna 1–8 iunie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în toată ţara.

ADVERTISEMENT