News

Prognoza meteo, 12 august 2020. Se anunță caniculă și instabilitate atmosferică ridicată

12.08.2020 | 12:13
Prognoza meteo 12 august 2020 Se anunta canicula si instabilitate atmosferica ridicata
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 12 august 2020, aduce vreme călduroasă, dar și instabilitate atmosferică ridicată în mai multe regiuni de pe teritoriul țării noastre. Meteorologii transmit că temperaturile se vor menține în continuare ridicate, maxima fiind cuprinsă între 25 și 34 de grade Celsius.

Totodată, Agenția Națională de Meteorologie (ANM) anunță că minimele pentru această zi vor fi cuprinse între 11 și 12 grade Celsius, în timp ce furtunile, vijeliile și grindina ar putea cădea în 19 județe din țară.

ADVERTISEMENT

Potrivit codului galben de furtuni intrat în vigoare în această dimineață, se așteaptă înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, în special în zonele de câmpie, podiș și munte.

Vremea pe parcursul zilei de miercuri, 12 august 2020

Cerul va fi variabil în cea mai mare parte a țării, fenomenele semnalate mai devreme fiind posibile și alte regiuni ale teritoriului, dar pe arii restrânse. Așa se face că în est, sud și centru ar putea apărea furtuni și vijelii. Izolat vor fi condiții de grindină și cantități de apă mai însemnate, mai adaugă meteorologii.

ADVERTISEMENT

Valorile termice vor începe să scadă ușor la finalul săptămânii, după data de 16 august când maximele vor fi mai mici cu 7-8 grade. Asta înseamnă că temperaturile se vor încadra între 28 și 29 de grade Celsius.

De asemenea, ANM mai anunță că probabilitatea de apariție a precipitațiilor urmează să fie mai ridicată săptămâna viitoare, fiind așteptate aproape zilnic ploi.

ADVERTISEMENT

Zonele în care șansele de precipitații sunt reduse după data de 16 august sunt Moldova, Dobrogea și Muntenia.

Prognoza meteo în București, 12 august 2020

În București, vremea se menține în continuare caniculară, temperatura maximă încadrându-se între 33 și 34 de grade Celsius. În plus, minima se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 12 august, cerul va fi variabil, spre seară și la începutul nopții existând înnorări temporar accentuate. Meteorologii anunță condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

ADVERTISEMENT