Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat o analiză a vremii pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 12 august – 9 septembrie 2024, realizată de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.
Meteorologii anunță că, în următoarea perioadă, România nu va scăpa de caniculă, iar luna septembrie va veni la pachet cu noi temperaturi de foc.
Potrivit ANM, până în prima decadă a lunii septembrie temperaturile se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată ţara, dar în special în regiunile sudice şi sud-vestice.
Prognoza meteo pentru săptămâna 12-19 august
În acest interval, meteorologii spun că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică positivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.
De asemenea, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane, regimul pluviometric va fi deficitar.
Prognoza meteo pentru săptămâna 19-26 august
În această săptămână, în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale.
ANM anunță că în regiunile vestice, nord-vestice şi local la munte, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare. În restul zonelor vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Prognoza meteo pentru săptămâna 26 august – 2 septembrie
Pentru acest interval, metorologii estimează că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice.
În jumătatea vestică a ţării, regimul pluviometric va fi uşor deficitar, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.
Prognoza meteo pentru săptămâna 2-9 septembrie
În săptămâna 2-9 septembrie, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice.
Meteorologii spun că în acest interval cantităţile de precipitaţii estimate vor avea o tendinţă uşor deficitară în majoritatea zonelor țării.