News

Prognoza meteo, 13 august 2020. Zi călduroasă, cu ploi doar în Oltenia și în Carpații Meridionali

13.08.2020 | 08:53
Prognoza meteo 13 august 2020 Zi calduroasa cu ploi doar in Oltenia si in Carpatii Meridionali
ADVERTISEMENT

Vremea va fi călduroasă în aproape toată țara, cu precipitații slabe care vor cădea doar pe alocuri. Temperaturile vor fi în creștere în aproape toată țara, a anunțat Administrația Națională de Meterologie.

Potrivit prognozei meteo a ANM, zona în care vor cădea ploi se va restrânge semnificativ față de zilele precedente, când averse torențiale au căzut în jumătate de țară, cu precădere în zona centrală a României.

ADVERTISEMENT

Astăzi, 13 august, doar în Oltenia și zona Carpaților Meridionali vor mai cădea local ploi, aversele fiind cu cantități reduse de apă. În general, ploile își vor face apariția în cursul după-amiezii.

În rest, în România va fi o vreme frumoasă, însorită, dar este posibil ca după-amiaza și seara să-și facă apariția înnorări  temporare.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla slab, dar sunt posibile intensificări ale acestuia până la nivelul de moderat pe litoralul Mării Negre și pe crestele munților.

Temperatura va atinge 33 de grade

Specialiștii estimează că indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, fapt ce va accentua disconfortul cauzat de temperaturile ridicate de vară.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime vor fi într-o ușoară scădere față de ziua de miercuri, dar se vor încadra în valorile termice obișnuite pentru jumătatea lunii august.

Astfel, în Banat, Crișana, Dobrogea vestică, Moldova de sud, Muntenia și Oltenia temperaturile maxime vor varia între 28 și 33 de grade, valorile cele mai ridicate fiind așteptate în sudul Bărăganului.  În estul Dobrogei și nordul Moldovei, valorile termice vor oscila între 26 și 31 de grade. Cele mai plăcute temperaturi vor fi în Transilvania și Maramureș, unde maximele se vor situa în intervalul 25-30 de grade.

ADVERTISEMENT

În București, vremea rămâne călduroasă, temperatura maximă putând ajunge la 33 de grade, în timp ce minima va fi în intervalul 18-20 de grade. Vântul va sufla slab.

ADVERTISEMENT