News

Prognoza meteo 14-16 iulie. Canicula pune stăpânire pe România. Disconfort termic ridicat

Prognoza meteo 14-15 iulie. Vremea va fi caniculară în toată țara, iar disconfort termic ridicat
14.07.2021 | 09:30
Prognoza meteo 1416 iulie Canicula pune stapanire pe Romania Disconfort termic ridicat
ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis prognoza pentru miercuri joi și vineri. Au fost anunțate temperaturi mari în toate zonele din țară.

Amintim că, până în această seară, este valabilă o avertizare ANM de cod galben și portocaliu de căldură mare. În următoarele două zile, în unele zone din țară, vremea se va răci.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 14-16 iulie. Canicula pune stăpânire pe România. Disconfort termic ridicat

Miercuri, 14 iulie, cea mai mare parte a ţării va fi cuprinsă de un val de căldură. În zonele vestice, nord-vestice, sudice şi local în Transilvania şi sudul Moldovei se va instala canicula, iar disconfortul termic va fi unul ridicat.

Termometrele vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 29 şi 39 de grade, în zonele din vestul şi sud-vestul țării vor fi semnalate cele mai ridicate valori. În prima parte a zilei, cerul va fi predominant senin, dar, spre seară, vor apărea înnorari în extremitatea vestică şi nord-vestică a României. Izolat, se vor semnala vijelii, ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi posibil grindină.

ADVERTISEMENT

În cea mai mare parte a teritoriului, vântul va sufla slab și moderat. Vor exista unele intensificări în Banat, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei.

În Capitală, termometrele vor înregistra o temperatură maximă de 34 de grade. Disconfortul termic rămâne unul ridicat. Vântul se va manifesta slab și moderat, iar cerul va fi preponderent senin.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru joi, 15 iulie

În regiunile sudice şi local în zonele din centru şi în est va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține ridicat. În zonele din vest și nord-vest, față de miercuri, maximele vor înregistra scăderi semnificative, situându-se între 29 și 36 de grade. În sudul şi vestul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, valorile vor fi mai ridicate, până la 37 și 38 de grade.

În Banat, Crişana, Maramureş şi zona Carpaţilor Occidentali va apărea instabilitatea atmosferică și se va manifesta, mai ales în a doua parte a zilei, prin averse cu caracter torențial și descărcări electrice. Pe arii mai restrânse este posibilă apariția grindinei, a vijeliilor, iar cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

ADVERTISEMENT

Vremea se menține caniculară în București. Dimineața se vor înregistra 19 – 20 de grade. Maximele vor ajunge la 35 și 36 de grade. În general, vântul va sufla slab, iar disconfortul termic se menține ridicat.

Prognoza pentru vineri, 16 iulie

În Maramureş, Crişana şi Banat, vremea va fi, în general, instabilă. Se va observa o scădere ușoară a temperaturilor. În Transilvania şi local în Oltenia, răcirea vremii, comparativ cu zilele precedente, va fi una semnificativă și se vor semnala averse posibil torențiale și intensificări ale vântului. Izolat, vor apărea grindina și vijeliile.

În restul țării,  vremea se menține călduroasă, pe arii restrânse va fi caniculară. Disconfortul rămâne și el ridicat. Valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa între 26 şi 36 de grade, cele mai ridicate valori vor fi atinse în sudul Munteniei.

În Capitală, vremea rămâne caniculara, iar disconfort termic ridicat. Se vor înregistra în jur de 20 de grade dimineața și 34-35 de grade în a doua parte a zilei.

 

ADVERTISEMENT