News

Prognoza meteo 14-17 august. Revine canicula în toată țara. Cum arată weekendul la munte și pe litoral

După un scurt respiro, vremea călduroasă cuprinde majoritatea zonelor, iar în vest și în sud-vest apare canicula.
14.08.2021 | 09:51
Prognoza meteo 1417 august Revine canicula in toata tara Cum arata weekendul la munte si pe litoral
ADVERTISEMENT

Vremea extrem de caldă vine și cu o creștere a disconfortului termic. De ploi de scurtă durată s-ar putea bucura cei din zonele de munte.

Maximele se vor încadra între 26…27 de grade pe litoral și 35…36 de grade în sud-vestul țării.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 14-17 august. Revine canicula în toată țara. Cum arată weekendul la munte și pe litoral

Cum va arăta vremea sâmbătă

În Dobrogea și Bărăgan vremea va fi însorită, litoralul va avea parte și de un vânt mai activ, dar și de temperaturi de cel mult 30 de grade. La malul mării valorile termice nu vor trece de 26…27 de grade.

Vremea va fi frumoasă și în Moldova sudică și nordul Munteniei. Vântul va sufla slab, iar maximele cresc ușor față de ziua de vineri până la 29….30 de grade

ADVERTISEMENT

Cresc ușor valorile termice și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, însă nu trec încă de 30 de grade. Norii apar destul de rar și este puțin probabil să plouă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vreme însorită, atmosferă plăcută și câteva reprize de ploaie, în special în zonele înalte. Temperaturile cresc ușor față de ieri: pe la amiază se vor înregistra în jur de 30 de grade.

ADVERTISEMENT

Maximele se apropie de pragul caniculei în ținuturile vestice unde reapare disconfortul termic. Cerul va fi mai mult senin, șansele de ploaie fiind extrem de reduse.

Dacă dimineața este răcoare în Transilvania, soarele încălzește rapid atmosfera și maximele, în creștere față de ziua trecută, ajung la 30…31 de grade în vestul provinciei.

ADVERTISEMENT

În Oltenia se face foarte cald și va fi caniculă cu până la 35, poate 36 de grade, la umbră. Pe la amiază, aerul devine greu de respirat, iar în zonele mai înalte e posibil să cadă câțiva stropi de ploaie.

În sudul țării, temperaturile se opresc pe la 31….32 de grade, însă de duminică revine canicula și aici. Cerul va fi senin, iar vântul abia perceptibil.

Peste noapte, în nord-vest și în zona Carpaților Occidentali se adună norii și, pe spații mici, o să vină câteva reprize de ploaie, cu tunete și fulgere. În rest se anunță o noapte plăcută, cu cer mai mult senin în sud și în sud-est.

Spre dimineață, în depresiuni se formează puțin ceață, iar minimele se încadrează între 7 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade în Dealurile de Vest.

Vremea în țară în următoarele trei zile

Duminică atmosfera se menține călduroasă în majoritatea regiunilor, iar ținuturile sudice se vor confrunta cu o altă amiază caniculară.

Tot pe partea sudică, în est și, pe spații mici în centru, căldura va fi sufocantă, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

În a doua parte a zilei, în nord, în est și la munte norii se înmulțesc și, local, apar averse însoțite de descărcări electrice, grindină și vijelii. Maximele ating 28 de grade pe litoral și 38 de grade în Oltenia și în sud-vestul Munteniei.

Luni se încălzește și mai tare, iar în vestul și sudul țării va fi caniculă și o atmosferă înăbușitoare după prânz. O să plouă puțin în nord-vest și la munte; în rest, găsim cerul va rămâne mai mult senin.

Și marți va fi foarte cald cu amiază caniculară în jumătatea sudică, pe unde se ating 38 de grade, la umbră. Atmosfera devine instabilă în vest, nord și centru. Pe aici apar averse torențiale, condiții de grindină și vijelii, iar noaptea ploile ajung și în sudul și în estul țării.

Ce îi așteaptă pe locuitorii Bucureștiului

Vreme frumoasă în zona Capitalei, dar destul de cald după prânz. Cerul se păstrează senin, maxima ajunge la 32 de grade, iar la noapte temperatura coboară până la 15…16 grade.

Duminică se încălzește și mai tare, iar după prânz se instalează canicula și crește disconfortul termic. Se ating 35 de grade, la umbră, în condiții de cer senin și vânt domol.

Luni va fi încă o zi însorită și o amiază caniculară. Temperatura mai urcă puțin și ajunge la 36, poate 37 de grade, la umbră și atmosfera devine înăbușitoare.

Căldură mare și marți, caniculă, în jur de 36 de grade și un stres termic foarte pronunțat. Apar câțiva nori, dar nu sunt semne de ploaie, deocamdată, iar vântul devine ceva mai activ.

Vremea la munte

La munte duminică continuă vremea frumoasă și se mai încălzește puțin. După-amiază se înnorează și e posibil să vină câteva ploi de scurtă durată.

Vreme bună și luni. Temperaturile continuă să crească, iar mai pe seară revin condițiile de ploaie. Până atunci cerul va fi senin și vântul mai insistent în zonele de creastă.

Marți vremea rămâne caldă, dar se adună norii și după prânz vin și ploile. Acestea cuprind mai întâi masivele vestice și nordice, apoi se extind în toată zona montană. Vor fi averse torențiale, cu descărcări electrice, căderi de grindină și vijelii.

Vreme perfectă pe litoral

La mare se anunță un weekend foarte reușit, cu cer senin, briză activă și temperaturi agreabile. Maximele din stațiuni ajung la 27…28 de grade, iar apa mării va avea în jur de 25 de grade.

Duminică se mai încălzește puțin și vremea continuă să fie frumoasă, cu cer senin și briză activă după-amiază. 30 de grade vor fi în stațiuni, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Luni avem vreme caldă. Norii apar sporadic, vântul suflă domol, iar temperaturile câștiga câte un grad și se vor înregistra 31 de grade în aer și 25 de grade în apă.

Marți, atmosfera devine ușor instabilă. Pe parcursul zilei vor fi înnorări și, din când în când, apar câteva averse însoțite de descărcări electrice. Pe plajă vom avea până la 30 de grade, iar în apă vor fi tot 25 de grade.

ADVERTISEMENT