News

Prognoza meteo, 14 august 2020. Ultima zi de caniculă, înainte de venirea ploilor. Vestul țării intră sub cod galben

14.08.2020 | 11:06
Prognoza meteo 14 august 2020 Ultima zi de canicula inainte de venirea ploilor Vestul tarii intra sub cod galben
ADVERTISEMENT

Vremea se menține vineri frumoasă și caldă în aproape întreaga țară, urmând ca zilele din acest weekend să aducă precipitații destul  de însemnate. Însă pentru partea de vest a țării, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică.

UPDATE 11.10: ANM a anunțat că, de vineri, de la ora 18.00, până sâmbătă, la ora 10.00, partea de vest a țării va intra sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, precum și în nord-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, se arată în atenționarea ANM.


Ziua de astăzi va fi călduroasă, chiar caniculară în partea de sud-est a țării. Doar la munte sunt șanse de averse slabe de ploaie cu tunete și fulgere.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla slab în întreaga țară putând avea intensificări temporare de până la moderat în Dobrogea și partea de nord a Carpaților Orientali,  potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie.

Temperaturile  maxime  vor atinge  36 de grade

Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în Banat, Muntenia și Oltenia, cu maxime în intervalul 31-36 de grade. În aceste regiuni, canicula va face ca indicele temperatură-umezeală să treacă de 80 de unități, lucru ce va accentua senzația de disconfort pentru cei mai sensibili la căldură.

ADVERTISEMENT

În Crișana, temperaturile vor atinge un maxim de 34 de grade, iar Dobrogea și Moldova se vor înregistra până la 33 de grade. Ceva mai răcoare va fi în Maramureș și Transilvania, unde temperaturile maxime ale zile de vineri vor oscila între 27 și 32 de grade.

În București, vremea se menține caldă, dar cu cer variabil. Temperatura maximă va atinge 33 de grade, iar temporar se vor observa și intensificări ale vântului  de la slab la moderat.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă și duminică vor fi zile mai  ploioasă la nivelul întregii  țări, iar primele semne ale schimbării vremii vor apărea încă din noaptea de vineri spre sâmbătă. Astfel, în zonele de vest și sud-vest cerul se va înnora, iar local există posibilitatea unor ploi torențiale, însoțite de vânt puternic și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT