News

Prognoza meteo 15-18 iulie. Cum va fi vremea în weekend, pe litoral

Prognoza meteo 15-18 iulie. FANATIK vă spune cum va fi vremea în weekend, pe litoral
15.07.2021 | 09:41
Prognoza meteo 1518 iulie Cum va fi vremea in weekend pe litoral
ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis prognoza pentru ultimele trei zile din această săptămână. Urmează patru zile călduroase, în majoritatea zonelor din țară.

Joi, canicula se menține în majoritatea regiunilor din România. În schimb, vor apărea ploi de vară însoțite de vijelii în unele zone din teritoriu.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 15-18 iulie. Cum va fi vremea în weekend, pe litoral

Joi, 15 iulie, vremea caniculară și diconfortul termic ridicat se mențin în multe zone din țară. Totuși, în vestul și nord-vestul României, va fi mai răcoare decât în zilele precedente.

În jumătatea vestică a țării, în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică își va face apariția. Vor fi averse torențiale și cumulări mari de apă.

ADVERTISEMENT

În Bărăgan și Dobrogea, cerul se menține senin pe doată durata zilei. La mare, temperaturile maxime vor ajunge la 30 – 31 de grade, iar în Bărăgan maximele se vor situa în pragul caniculei și disconfortul termic va fi unul ridicat.

În sudul, nordul Moldovei și în Bucovina, vremea se menține călduroasă. După-amiază, termometrele vor înregistra 35 de grade, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală va fi depășit.

ADVERTISEMENT

Instabilitate atmosferică în partea de vest și Maramureș

Și în Maramureș termometrele vor înregistra valori care ating pragul caniculei. În schimb, în a doua parte a zilei își va face apariția instabilitatea atmosferică prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În partea de vest a țării, comparativ cu zilele precedente, vremea se va mai răci. Totuși, canicula nu dispare. După-amiaza, î și vor face apariția ploile de vară, iar cantitățile de apă cumulate pot ajunge la 40 l/mp.

ADVERTISEMENT

Vremea va fi extrem de călduroasă și în Transilvania. Temperaturile înregistrate în depresiuni vor ajunge și la 33 de grade, iar, în partea de vest a ținutului, maximele vor urca la 36 -37 de grade. Disconforul termic se va face simțit.

Canicula se face simțită și în zonele sudice. În Oltenia și Muntenia maximele înregistrate de termomentre vor urca până la 37-38 de grade. Disconfortul termic ridicat va face aerul greu de respirat, dar, spre seară, se strâng norii și apar ploi zgomotoase însoțite de vijelii. În Lunca Dunării, valorile maxime înregistrate de termometre pot ajunge până la 36 de grade.

Vremea în București

Capitala este vizată și ea de o zi caniculară. La prânz, vremea va fi extrem de caldă și se vor înregistra 35 de grade la umbră. Atmosfera va fi sufocantă, iar disconfortul termic va fi foarte pronunțat. Nici noaptea nu scăpăm de căldură, cerul se va menține senin, iar termometrele vor arăta valori de 21 de grade.

La munte, în prima parte a zilei, cerul va fi senin. Instabilitatea atmosferică va crește după-amiaza. În Carpații Occidentali, în nordul Orientalilor și în partea de vest a Meridionalilor, vor fi reprize de ploi torențiale, însoțite de descărcări elecrice, vijelii și grindină. Se vor cumula cantități de apă care pot depăși 40 l/ mp.

Și la mare vremea este foarte călduroasă, iar cerul se va menține senin pe tot parcursul zilei. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Termometrele vor înregistra temperaturi maxime de 31 de grade, iar apa mării va avea 26 de grade.

Vremea vineri, sâmbătă și duminică

Vineri, 16 iulie, se menține instabilitatea atmosferică în zonele vestice, nord-vestice și în centrul țării. Sunt anunțate ploi de vară, vijelii și căderi de grindină. În restul teritoriului, vremea va fi foarte caldă. Local, poate fi chiar caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Sâmbătă, 17 iulie, aversele, însoțite de tunete și fulgere, își vor face apariția în nordul Moldovei, Banat și Crișana. Vremea foarte caldă se va menține în restul teritoriului. Canicula se va instala în sud, est și centru, iar disconfortul termic va fi pronunțat.

Duminică, 18 iulie, câteva reprize de ploaie vor apărea doar în părțile de nord-est și sud-vest. În restul țării, vremea se menține caniculară, iar disconfortul termic resimțit va fi unul accentuat.

ADVERTISEMENT