Cele mai citite

Cod galben de ninsori, lapoviţă şi ploi. Rafalele de vânt vor depăşi 55 de km/h!

Meteorologii au emis prognoza meteo 17 ianuarie. Cod galben de ninsoare, lapovita si ploi!
16.01.2018 | 16:54
Cod galben de ninsori, lapoviţă şi ploi. Rafalele de vânt vor depăşi 55 de km/h!
Prognoză meteo nefavorabilă pentru București
ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi un cod galben de ninsoare, viscol şi polei, valabil pentru intervalul 16 ianuarie, ora 17:00 – 17 ianuarie, ora 20:00. Fenomene şi regiuni vizate: în zona de munte – intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent;

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marţi (16 ianuarie) şi în noaptea de marţi spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpaţii Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaţilor Meridionali. Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 17 ianuarie. Vor fi rafale de vânt de 55 de km/h

În sudul Banatului, apoi şi în cea mai mare parte a Olteniei şi a Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte şi depuneri de polei. De asemenea, este în vigoare şi o informare meteorologică pentru perioada 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20.

ADVERTISEMENT

În intervalul menţionat precipitaţiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat în lapoviţă şi ploaie şi vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat şi pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia şi Moldova. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30…35 l/mp, cu precădere în zonele de munte şi în sud-vest.

Vântul se va intensifica, cu viteze de 50…55 km/h în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile. Precipitaţiile vor continua în noaptea de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) în estul, sud-estul şi centrul teritoriului şi se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri