Stiri de ultima ora

Vine urgia! Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ninsori viscolite! Vântul va bate cu 140 de km/h!

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ninsori! Pe creste, rafalele de vânt for atinge şi 140 de km/h!
17.01.2018 | 18:00
Vine urgia! Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ninsori viscolite! Vântul va bate cu 140 de km/h!
ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică de ninsori viscolite şi precipitaţii însemnate cantitativ pentru mai multe judeţe ale ţării. În perioada 17 ianuarie, ora 18 – 18 ianuarie, ora 20 sunt aşteptate vânt puternic, viscol, zăpadă troienită în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură. Aici, viteza vântului la rafală va depăşi 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În intervalul 18 ianuarie, ora 01 – 18 ianuarie, ora 17, se vor semnala vânt tare şi ninsori viscolite în judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău. În aceste zone vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75…85 km/h şi temporar va ninge viscolit.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 18 ianuarie. Cod portocaliu şi galben de ninsori

În intervalul 17 ianuarie, ora 14 – 18 ianuarie, ora 22 sunt aşteptate precipitaţii însemnate cantitativ, predominant ninsori şi intensificări ale vântul pentru mai multe judeţe ale ţării. În intervalul menţionat în zona de munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă.

ADVERTISEMENT

În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitaţii mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare. În a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) şi în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei şi pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile.

Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în sud, centru, est şi la munte, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea şi pe crestele montane înalte, 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. În sudul, sud-estul şi centrul ţării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri