News

Prognoza meteo 29 aprilie – 5 mai 2019: Temperaturi normale perioadei

28.04.2019 | 13:54
Prognoza meteo 29 aprilie  5 mai 2019 Temperaturi normale perioadei

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat prognoza meteo pentru săptămâna 29 aprilie- 5 mai. Cu toate că zilele trecute s-a emis un cod galben de ploi torențiale și vijelii, pare că avem cât de cât noroc în privința temperaturilor care nu au scăzut mult. Valorile termice se arată a fi normale perioadei în care ne aflăm.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29 aprilie-5 mai

Valorile termice din perioada 29 aprilie-5 mai se anunță apropiate de cele specifice sezonului, în cea mai mare parte a teritoriului României. Cantitățile de precipitații estimate pentru perioada asta vor fi deficitare în majoritatea zonelor din România, conform Administrației Naționale de Meteorologie.  Zilele trecute, specialiștii au emis un cod galben de ploi torențiale și vijelii. Din păcate, vântul pare că nu s-a potolit încă, dar rafalele nu se vor menține puternice pe întreaga perioadă menționată. “Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale”, arată sursa citată.

“În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.”

 Prognoza ANM pentru săptămâna 29 aprilie-5 mai
Prognoza ANM pentru săptămâna 29 aprilie-5 mai

Vremea de Paște și 1 mai

De Paște, valorile vor fi apropiate de cele ale sezonului, la nivelul întregii țări. De 1 mai, regimul pulviometri va fi deficitar în special în regiunile din sud-vest, în rest, va fi apropiat de cel normal pentru perioada în care ne aflăm.

De la jumătatea săptămânii încolo, cantitățile estimate pentru 29 aprilie-5 mai vor fi în continuare deficitare în cea mai mare parte a teritoriului României. La munte vor fi câteva averse, iar cerul va fi în mare parte parțial spre predominant noros. Temperaturile maxime vor fi curpinse între 14 grade Celsius și 19 grade Celsius.