News

Prognoza meteo a fost actualizată. ANM anunță temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă

Se schimbă vremea în România. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a transmis prognoza meteo pentru următoarea perioadă.
16.01.2022 | 15:55
Prognoza meteo a fost actualizata ANM anunta temperaturi neobisnuit de ridicate pentru aceasta perioada
ADVERTISEMENT

Directorul Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a transmis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile sunt foarte bune

Ultimele zile au adus temperaturi extrem de scăzute. În multe regiuni, rafalele de vânt au creat o stare de teribilă de disconfort termin. Vremea se schimbă însă radical la începutul săptămânii următoare.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo a fost actualizată, iar meteorologii vin cu vești pozitive. Vremea se încălzește brusc și vom avea temperaturi chiar mai mari decât cele obișnuite. Anunțul a fost făcut chiar de directorul ANM, Elena Mateescu.

 Se încălzește vremea în România. Anunțul a fost făcut de directorul ANM

“Deja înregistrăm o creștere a valorilor de temperatură. Chiar ieri, pe parcursul zilei, am înregistrat 10 grade la București, la Drobeta Turnu-Severin, la Drăgășani, Titu, Calafat.În zonele de sud, sud-vest și sud-est a fost cel mai cald.

ADVERTISEMENT

În această dimineață am avut o minimă de -5/-6 grade în Capitală, -15 la Miercurea Ciuc, iar la acestă oră valorile de temperaturi înregistrează 5 grade la Râmnicu Sărat, 6 la Calafat, 3 la București și, într-adevăr, vor mai crește valorile maxima, pentru că ne așteptăm ca si pe parcursul acestei zile să înregistram mai ales în partea de sud, sud-vest și sud-est a țării valori de până la 7-8 grade, inclusiv în Capitală o maximă de 6-7 grade”, a precizat Elena Mateescu pentru Antena 3.

Meteo. Vremea în Capitală va fi frumoasă

Duminică, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

ADVERTISEMENT

Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul anterior, va fi de 5…6 grade.

Prognoza meteo pentru duminică, 16 ianuarie. Vremea în România

Cerul va fi variabil, mai mult senin în sud, dar cu nebulozitate joasă sau ceaţă, mai ales în prima parte a zilei, local în vest, nord-vest şi parţial în centru.

Izolat vor fi condiţii de burniţă şi polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

ADVERTISEMENT

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia şi dealurile Munteniei.

ADVERTISEMENT
Tags: