News

Prognoza meteo. ANM anunță că se schimbă vremea. În ce zone scad temperaturile

26.04.2020 | 09:50
Prognoza meteo ANM anunta ca se schimba vremea In ce zone scad temperaturile
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele zile și a anunțat că vremea va începe treptat să se răcească. Meteorologii spun că sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie, iar în unele regiuni va cădea și bruma.

Ce aduce prognoza meteo în următoarea perioadă. Unde va ploua

Potrivit meteorologilor vremea se va răci începând de duminică, 26 aprilie. Concret, în cea mai mare parte a țării cerul va fi înnorat și va ploua pe arii restrânse, în special în jumătatea de nord-est a teritoriului. De asemenea, ANM a mai transmis că în zonele montane, la altitudini mari, se vor semna precipitații mixte.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla moderat, dar va avea unele intensificări în regiunile estice şi la munte. Maximele vor fi cuprinse între 13 și 25 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 0 și 10 grade. În depresiuni temperaturile vor fi puțin mai scăzute și se vor semnala condiții de brumă.

Cum va fi vremea luni, 27 aprilie, în țara noastră

În prima zi a săptămânii viitoare vremea va fi în general plăcută, spun meteorologii care anunță că vântul va sufla slab spre moderat. Cât despre condițiile de ploaie acestea se vor semnala cu precădere în regiunile vestice unde cerul va fi variabil.

ADVERTISEMENT

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în estul şi sud-estul ţării. În restul teritoriului temperaturile vor fi ușor mai ridicare decât în rest, maximele fiind cuprinse între 15 și 25 de grade Celsius. În plus, minimele vor fi cuprinse între 1 și 11 grade.

Meteorologii mai spun că în estul Transilvaniei maximele vor fi mai scăzute decât în restul țării cu cel puțin 3 grade Celsius. Aici se mențin condițiile de brumă, la fel ca și-n ziua precedentă.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București în următoarele 2 zile

Duminică, bucureștenii vor avea parte de o răcire ușoară în comparație cu zilele anterioare. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Totodată, temperatura maximă va urca până la 22 de grade, iar cea minimă va fi între 6 și 9 grade.

Cât despre vremea aferentă zilei de luni, 27 aprilie, aceasta va fi în general una foarte frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi slab spre moderat. Maxima se va menține în jurul valorii de 21 de grade Celsius, așadar va fi o zi foarte plăcută.

ADVERTISEMENT

Până la finalul lunii mai temperaturile se vor menține normale pentru această perioadă din an, iar cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în unele regiuni ale țării.

ADVERTISEMENT