ADVERTISEMENT
News

Prognoza meteo ANM! Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Autor: Bogdan Solomon | 25.09.2020 | 11:05
Prognoza meteo ANM! Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
În următoarele patru săptămâni avem parte de valori termice ușor ridicate în comparație cu normalul acestei perioade. Sursa foto: pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile sunt cât se poate de bune, mai ales pentru cei care duc deja dorul zilelor de vară.

ADVERTISEMENT

Nu se vor întoarce prea curând, dar au avut grijă să ne aducă vreme la fel de frumoasă, chiar dacă ne apropiem cu pași repezi de startul lunii octombrie. Asta pentru că vom avea parte de valori ușor ridicate în comparație cu normalul acestei perioade.

De asemenea, în jumătatea vestică a teritoriului, atât în regiunile de deal, cât și în cele de munte vor predomina perioadele cu instabilitate atmosferică accentuată.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Potrivit meteorologilor, în prima jumătate a lunii octombrie, la deal şi la munte, precum şi în centrul teritoriului se vor semnala averse cu caracter torenţial.

Acestea vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, izolat, 30 – 35 l/mp.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 28.09.2020 – 05.10.2020

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată, local, în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar.

Săptămâna 05.10 – 12.10.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud-est.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 12.10.2020 – 19.10.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 19.10.2020 – 26.10.2020

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile din nord- vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!