News

Prognoza meteo ANM! Cum va fi vremea luni, 17 august

17.08.2020 | 07:35
Prognoza meteo ANM Cum va fi vremea luni 17 august
ADVERTISEMENT

Debutul săptămânii stă, la fel ca mai toată luna august, sub semnul instabilității atmosferice. Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, pe parcursul zilei de luni trebuie să ne așteptăm la înnorări accentuate local însoțite de averse cu descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În unele zone ale țării, ploile vor avea caracter torențial, iar izolat vor fi cantități de apă mai însemnate, dar și condiții de grindină. În ceea ce privește valorile termice diurne, acestea vor fi în scădere ușoară față de intervalul anterior.

ADVERTISEMENT

Mai concret, mercurul din termometre va indica între 23 și 31 de grade Celsius, cu ușoare variații în regiunile sudice și sud-estice. De vreme călduroasă avem parte și în Capitală, cu posibile înnorări și ploi de scurtă durată spre sfârșitul intervalului prognozat.

Prognoza meteo de luni, 17 august. Caniculă și ploi abundente

Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. În ceea ce privește temperatura maximă, aceasta se va situa în jurul a 30 de grade, în vreme ce minimele vor fi cuprinse între 16 și 18 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

O serie de cicloni mediteraneeni vor afecta cu precădere jumătatea sudică a țării în a doua jumătate a lunii august, prin averse de ploaie însemnate cantitativ, descărcări electrice, vijelii și izolat căderi de grindină.

Ploile vor pătrunde și în nordul teritoriului, însă nu cu aceeași intensitate precum în sudul teritoriului. Pe parcursul a 2-3 zile se pot acumula cantități de apă de 70-80 de mm, existând astfel riscul producerii unor inundații localizate.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 24.08.2020 – 31.08.2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 31.08.2020 – 07.09.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 07.09.2020 – 14.09.2020

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor excedentare în regiunile intracarpatice.

ADVERTISEMENT