News

Prognoza meteo ANM! Cum va fi vremea marți, 18 august 2020. Temperaturi ridicate în sudul și centrul țării

18.08.2020 | 08:35
Prognoza meteo ANM Cum va fi vremea marti 18 august 2020 Temperaturi ridicate in sudul si centrul tarii
ADVERTISEMENT

Astăzi vremea se va menține instabilă, îndeosebi în zonele montane, unde se anunță înnorări, ploi torențiale și descărcări electrice, pe alocuri. În centrul, sudul și estul țării, vremea rămâne caldă.

După amiază, meteorologii anunţă în jur de 30-33 de grade Celsius pentru centrul țării și ploi spre seară în jumătatea de vest a României, în zonele montane şi submontane.

ADVERTISEMENT

Ploile vor avea caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice. În unele zone, cantitățile de apă vor fi însemnate. În Capitală continuă vremea numai bună pentru plajă. Spre seară ar putea apărea câteva înnorări.

Prognoza meteo de marți, 18 august. Continuă vremea călduroasă

În zonele montane și submontane, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime sunt în ușoară creștere față de ziua trecută, 24 va fi minima și 33 de grade Celsius maxima.

ADVERTISEMENT

În Capitală, vremea va deveni călduroasă după prânz, la fel ca ieri. În primele ore ale dimineții a fost răcoare, dar amiaza aduce temperaturi ridicate. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 33 de grade Celsius, iar minima de maximum 16 grade Celsius.

În general, în aceste zile, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile sud-estice. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cantitățile de precipitații estimate, acestea vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor ridicate în regiunile menționate. Nu vor lipsi nici descărcările electrice. Astfel că, nu este o vreme potrivită pentru drumeții sau trasee montane.