News

Prognoza meteo ANM! Între caniculă și ploi abundente

10.08.2020 | 07:37
Prognoza meteo ANM Intre canicula si ploi abundente
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile nu sunt printre cele mai bune, chiar dacă ne aflăm în plină vară calendaristică. Potrivit specialiștilor, instabilitatea atmosferică își va spune cuvântul, cu temperaturi caniculare și ploi abundente în cea mai mare parte a țării.

În unele zone, acestea din urmă vin însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, căderi de grindină. Cât despre valorile termice, în săptămâna 10-17 august se vor menține ușor ridicate în comparație cu normalul perioadei.

ADVERTISEMENT

De altfel, valul de aer cald venit tocmai din sudul Africii ne va aduce cea mai călduroasă lună august din ultimii 10 ani. În restul Europei, țări precum Serbia, Ungaria, Spania, Franța și Croația se află deja sub coduri galbene și portocaliide vreme extremă.

Prognoza meteo ANM. Vreme instabilă în următoarele zile

Mai concret, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 şi 33 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 21 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni. Vremea va fi călduroasă și în București, unde mercurul din termometre ar putea indica până la 38 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în debutul acestei săptămâni cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab şi moderat pe tot parcursul zilei. În jumătatea de vest a ţării, cel mai probabil începând cu orele serii,  instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin înnorări şi perioade în care local se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Săptămâna 10 – 17 august

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Nu va ploua, iar cele mai afectate vor fi regiunile sudice, centrale și nordice.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 17 – 24 august

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile centrale, nordice și la munte.

Săptămâna 24 – 31 august

Temperaturile medii ale aerului vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă, în întreaga țară. Ploile vor fi în parametri obișnuiți perioadei în cea mai mare parte a țării, cu intensificări ale vântului și descărcări electrice în unele zone.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 31 august – 7 septembrie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât mediile specifice perioadei, în toate zonele țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara.

ADVERTISEMENT