News

Prognoza meteo ANM luni, 26 octombrie. Ploi și frig în cea mai mare parte a țării

26.10.2020 | 08:33
Prognoza meteo ANM luni 26 octombrie Ploi si frig in cea mai mare parte a tarii
Prognoza meteo ANM pentru 16 - 29 noiembrie 2020. Cum arată sfârșitul toamneiSursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

După un weekend ploios și mohorât, cu toții speram ca debutul săptămânii să aducă vreme mai frumoasă, chiar dacă sezonul rece se apropie cu pași repezi. Din păcate, veștile nu sunt printre cele mai bune, întrucât ne așteaptă noi episoade de instabilitate atmosferică.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, precipitaţiile scad în intensitate, dar temperaturile rămân scăzute, apropiate de normalul perioadei, în majoritatea regiunilor țării.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în cursul zilei de luni sunt semnalate înnorări și e posibil să cadă câțiva stropi de ploaie, în special în estul teritoriului.

Prognoza meteo luni, 26 octombrie. Începem săptămâna cu ploi și frig

Pe timpul nopții, cerul va deveni variabil, ploi slabe vor mai fi doar izolat, în nord-estul extrem, dar în zonele joase de relief, pe alocuri, se va semnala ceaţă. În plus, vântul va sufla slab şi moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în regiunile sudice și sud- vestice, în vreme ce minimele vor fi cuprinse, în general, între 5 şi 12 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În Capitală, săptămâna începe cu vreme schimbătoare. Meteorologii anunță că în timpul zilei va fi parțial însorit, astfel că nu există șanse de precipitații. În ceea ce privește temperatura maximă, aceasta se va situa în jurul valorii de 19 grade, în timp ce minima din timpul nopții va coborî până la 9 grade, în scădere comparativ cu cea înregistrată sâmbătă.

Dacă pe timpul zilei avem parte de vreme în general frumoasă, după lăsarea serii, meteorologii anunță un cer acoperit de nori și ceață. Vești ceva mai bune vin din Brașov, unde cerul va fi parțial însorit, iar temperatura maximă nu va depăși 16 grade.

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie anunță ploi și atmosferă în general închisă la Iași. Luni, temperatura maximă va atinge 17 grade. Noaptea pot să mai apară ploi de scurtă durată și ceață, iar cerul va fi acoperit de nori. Minima anunțată de meteorologi se va situa în jurul valorii de 11 grade.

Marți avem parte de temperaturi în creștere

 

Marţi, vremea se va încălzi ușor. În regiunile estice, înnorările vor fi persistente şi pe alocuri va ploua slab. De asemenea, în sudul teritoriului și parțial în centru, nebulozitatea de nivel jos se va forma la începutul zilei şi noaptea, iar în restul zonelor cerul va fi variabil.

ADVERTISEMENT

În plus, vântul va sufla slab și moderat pe tot parcursul zilei. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 16 şi 22 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 4 grade în depresiunile intramontane şi 13-15 grade pe litoral.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS