News

Prognoza ANM pentru 13 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022. Va ninge de Crăciun și Revelion?

Specialiștii de la ANM au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 13 decembrie 2021 - 10 ianuarie 2022. Veștile pentru cei care visează la zăpadă și frig de sărbători sunt îmbucurătoare.
10.12.2021 | 16:02
Prognoza ANM pentru 13 decembrie 2021  10 ianuarie 2022 Va ninge de Craciun si Revelion
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, vineri, 10 decembrie, estimările pentru următoarele 4 săptămâni, perioadă care cuprinde Crăciunul, Revelionul și Boboteaza.

ANM a emis prognoza pentru 13 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022. Care sunt șansele să ningă de Crăciun și Revelion

Dacă în anii precedenți am avut perioade de sărbători cu o vreme anormal de caldă și cu ploi în schimbul ninsorilor, de această dată lucrurile se schimbă radical, conform datelor ANM.

ADVERTISEMENT

Meteorologii spun că din 20 decembrie vremea se va răci în toată țara. Trendul va continua și din 27 decembrie, iar din 3 ianuarie 2022 am putea vorbi de ger.

În acest context de vreme mult mai rece decât normalul perioadei, precipitațiile care vor cădea vor fi doar sub formă solidă, adică de ninsoare.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut, odată cu apropierea sărbătorilor, care vor fi norocoșii din țară cărora Moșul le va aduce zăpadă. Iată prognoza pentru cele patru săptămâni:

Prognoza meteo pentru săptămâna 13 – 20 decembrie 2021

De luni, specialiștii spun că temperaturile vor continua să fie peste normalul perioadei, mai ales în nord-est. Excepție vor face regiunile vestice.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile centrale și nord-estice, dar și deficitar în cele vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în săptămâna 20 – 27 decembrie 2021

În a doua săptămână din interval, temperaturile medii vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și în sud-estul extrem, dar mai ales la munte. În restul țării, valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit, lucru valabil mai ales în vestul și nord-vestul țării.

Prognoza ANM în săptămâna 27 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022

După Crăciun, temperatura medie va fi mai coborâtă decât în mod normal în întreaga țară. Abaterea termică negativă va fi mai accentuată la munte.

Cantitățile de precipitații vor fi mai mici în vest și nord-vest, dar în rest vor fi normale pentru acest interval.

Vreme foarte rece în săptămâna 3 – 10 ianuarie 2022

În ultima săptămână din intervalul prognozat de specialiștii ANM, temperaturile vor fi sub mediile specifice perioadei în toate regiunile.

În privința cantităților de precipitații, specialiștii susțin că acestea vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT