News

Prognoza meteo ANM pentru 2 săptămâni. Cum va fi vremea între 5 și 18 august

05.08.2019 | 15:03
Prognoza meteo ANM pentru 2 saptamani Cum va fi vremea intre 5 si 18 august

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni., iar veștile nu sunt printre cele mai bune. În perioada 5-18 august, instabilitatea continuă să fie cuvântul de ordine în cea mai mare parte a țării, cu precipitații abundente, dar și fluctuații de temperatură.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Chiar dacă ne aflăm în toiul verii, vremea continuă să ne dea serioase bătăi de cap, mai ales că episoadele de caniculă alternează cu cele de averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și, pe alocuri, căderi de grindină.

În Capitală, următoarele zile se caracterizează printr-un disconfort termic accentuat, mai ales că temperaturile vor scădea sub pragul normal pentru intervalul în care ne aflăm, urmând ca între 15 și 18 august, mercurul din termometre să indice valori de până la 34 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni vine cu episoade de caniculă și vijelii. Sursa foto: adevarul.ro
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni vine cu episoade de caniculă și vijelii. Sursa foto: adevarul.ro

Cum va fi vremea pe litoral în următoarele două săptămâni

În Banat, vremea se va încălzi treptat până pe 8 august, când vom avea parte de temperaturi caniculare, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 35 de grade Celsius. Vineri, 9 august, urmează un nou episod de răcire, cu aproximativ 5 grade, apoi valorile termice vor crește din nou, astfel că luni, 12 august, se va atinge o medie de 35 de grade. Va urma o nouă răcorire treptată, iar în ultimele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime nu va mai depăși 30 de grade.

Pe litoral, meteorologii anunță o încălzire treptată în primele zile ale intervalului, când media valorilor termice va atinge pragul de 30 de grade Celsius. În restul perioadei prognozate, variațiile temperaturilor maxime nu vor fi semnificative, media acestora oscilând între 28 și 30 de grade. În perioada 15-18 august, mercurul din termometre va indica din nou valori sub normalul perioadei în care ne aflăm, cu maxime ce nu vor depăși 29-30 de grade Celsius.