News

Prognoza meteo ANM pentru 27 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022. Cum va fi vremea de Revelion

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în perioada 27 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022. Iată ce temperaturi vor fi de Anul Nou în diferitele zone ale țării.
27.12.2021 | 11:58
Prognoza meteo ANM pentru 27 decembrie 2021  9 ianuarie 2022 Cum va fi vremea de Revelion
ADVERTISEMENT

Meteorologii au transmis cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în țara noastră și inclusiv de Revelion.

Vremea în Banat

Maximele vor fi de circa 6 grade Celsius, în prima zi, dar ele vor crește treptat, arată meteorologii în prognoza meteo pe două săptămâni.

ADVERTISEMENT

După 28 decembrie și până pe 5 ianuarie, temperaturile vor ajunge chiar și la 9 grade.

După aceea, temperaturile scad, atât pe timpul zilei, dar și pe timpul nopții, ele fiind între 4-5 grade Celsius și pe 1 ianuarie. La finalul intervalului, temperaturile scad până la – 2 grade.

„Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie și în intervalul 02- 09 ianuarie”, au transmis meteorologii.

ADVERTISEMENT

Vremea în Crișana

Temperaturile cresc destul de mult, astfel că de Revelion vom avea temperaturi de circa opt grade Celsius. Vremea se răcește după data de 3 ianuarie și maximele vor fi de 4 grade Celsius.

Și minimele vor crește de la circa -2 grade Celsius la 2-3 grade pe data de 3 ianuarie.

După aceea, temperaturile scad până la -4 grade perioada 07 – 09 ianuarie. Sunt șanse mari de precipitații între 27 – 30 decembrie și 02- 09 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Vremea în Transilvania

În Transilvania, în primele zile ale acestui interval, temperaturile vor fi de circa trei sau 4 grade Celsius și vor crește treptat până la 7 ° C până după Revelion, pe 3 ianuarie.

După această dată, temperaturile vor scădea, astfel că pe 1 ianuarie vor fi 1 sau 2 °C.

În ceea ce privește temperaturile de pe timpul nopții, media minimelor va crește de la – 1 ° până la 1 °C.

ADVERTISEMENT

Temperaturile scad semnificativ pe opt și 9 ianuarie și vor fi înregistrate chiar și – 6 °C.

Vremea în Maramureș

În Maramureș, vremea se încălzește treptat și mediile vor fi până spre 6 °C pe data de 3 ianuarie.

După aceea, ele vor scădea și vor ajunge în a doua săptămână de prognoză la un grad sau 2 °C.

Minimele vor vor crește de la – 4 ° spre 2 °C după Revelion. Sunt șanse mari de precipitații pe 27 decembrie și ulterior de pe 29 decembrie până pe 9 ianuarie, mai arată specialiștii în prognoza meteo.

Vremea în Moldova

În Moldova, temperaturile de pe timpul zilei vor crește până spre valoarea de 6°C în zilele de 2 și 3 ianuarie. Ele vor fi în jur de 1 °C în perioada 7 – 9 ianuarie 2022.

Temperaturile de pe timpul nopții vor fi de – 5 °C în prima parte a acestui interval, iar apoi ele vor crește spre 1 sau 2 °C pe 3 ianuarie, dar vor scădea iarăși după aceea dată,  la – 5 °.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, temperaturile vor crește de la 5- 6 ° la 8 ° C pe data de 3 ianuarie, astfel că va fi foarte cald de Revelion.

După 3 ianuarie, vremea se răcește și temperaturile vor fi aproape de 4 °C pe 7, 8 și 9 ianuarie.

Minimele vor crește și ele până la 2 sau 3 °C după Revelion și scad treptat în a doua săptămână de prognoză.

Vremea în Muntenia

În Muntenia se încălzește și valorile medii ale temperaturilor vor fi de 10 °C după Revelion. Valorile din timpul zilei vor scădea și ele vor ajunge la 4 sau 5°C.

Vor crește inclusiv temperaturile de pe timpul nopții și vor ajunge în jurul a 2 °C în perioada 1 -4 ianuarie 2022. Ele vor scădea ulterior spre – 3 sau -4 grade.

„Aceeași evoluție o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va crește de la -1 grad, în medie în 27 decembrie, spre medii în jurul a 2 grade în perioada 01 -04 ianuarie, apoi tendința acestora este de scădere spre -4…-3 grade, în medie la sfârșitul intervalului”, au transmis meteorologii.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, valorile termice vor fi de 2 °C în prima zi a intervalului, iar ele vor crește până la 9 °C în perioada 31 decembrie și 3 ianuarie.

Vremea se răcește după data aceea, astfel că pe 7 ianuarie temperaturile vor fi de 4 sau 5 °C.

Minimele vor fi în jurul valorii de un grad Celsius, dar ele vor înregistra o creștere ușoară. După data de 4 ianuarie, minimele vor fi de – 3 °C.

Vremea la munte

La munte, media temperaturilor va fi de 0 ° Celsius pe timpul zilei, dar ele vor crește până la 2 °C. Ulterior, tendința lor este de scădere până la – 3 °C în perioada 7 și 9 ianuarie.

În ceea ce privește temperaturile minime, ele vor fi în jur de – 4 °C, dar vor crește ușor în zilele de 2 și 3 ianuarie. După aceea dată, ele vor scădea până la – 7 ° C.

ADVERTISEMENT