News

Prognoza meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni. Caniculă și ploi abundente. Cum va debuta toamna

09.08.2020 | 18:10
Prognoza meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni. Caniculă și ploi abundente. Cum va debuta toamna
Prognoza meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni. Caniculă și ploi abundente. Cum va debuta toamna. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, adică ce a mai rămas din luna august și începutul de septembrie.

În contrast cu prima parte a lunii, țara noastră va avea de a face cu ambele fețe ale sezonului: atât caniculă, cât și perioade cu ploi însemnate cantitativ.

ADVERTISEMENT

După ce au fost extrem de rare în primele zile din august, ploile se vor revanșa către finalul de lună, atunci când vor pune stăpânire pe majoritatea zonelor.

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Conform ANM, pe tot parcursul lunii august, dar și la debutul lui septembrie, valorile de temperatură vor fi ridicate, peste media perioadei în săptămâna 10 – 17 august.

ADVERTISEMENT

Tot așa va fi vremea și în intervalul 31 august – 7 septembrie, potrivit estimărilor meteorologilor. În contrast, pentru perioada 17 – 24 august ploile vor fi abundente, în special în regiunile nordice, centrale și cele montane.

Din datele specialiștilor din meteorologie, în săptămâna 10 – 17 august 2020, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, deficit ce va fi local mai accentuat în regiunile sudice, centrale şi nordice.

Prognoza pentru săptămâna 17 – 24 august 2020: ploi abundente

În acest interval sunt anunţate temperaturi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile centrale, nordice şi la munte.

ADVERTISEMENT

Potrivit ANM, în intervalul 24 – 31 august 2020, temperaturii medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, la fel şi regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Septembrie, debut călduros

În cursul săptămânii 31 august – 7 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări. În acelaşi timp, cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată ţara.

Estimările ANM pentru cele patru săptămâni sunt primite de la ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este faţă de media perioadei 1993-2016.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri