News

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 23 aprilie. Cum va fi vremea de Sfântul Gheorghe

22.04.2021 | 23:56
Prognoza meteo ANM pentru vineri 23 aprilie Cum va fi vremea de Sfantul Gheorghe
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo de Sfântul Gheorghe, iar veștile nu sunt, din păcate, printre cele mai bune. Asta pentru că vremea se anunță ploioasă și răcoroasă în cea mai mare parte a țării.

Excepție fac doar regiunile sudice, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, cu maxime de până la 21 de grade Celsius și minime cuprinse între -4 și 9 grade.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cerul va fi temporar noros și va ploua local în jumătatea de est a teritoriului. Pe arii restrânse, aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, iar la altitudini înalte se vor semnala precipitaţii mixte.

Vremea se anunță ploioasă de Sfântul Gheorghe

Nici bucureștenii nu scapă de ploi în cursul zilei de vineri, 23 aprilie. Potrivit ANM, acestea vor fi semnalate încă de la primele ore ale dimineții, iar vântul va sufla slab și moderat.

ADVERTISEMENT

Totodată, temperatura minimă va fi cuprinsă între 8 și 10 grade Celsius. În restul zilei, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu maxime de până la 19-20 de grade, iar cerul va fi temporar noros, cu ploi slabe și descărcări electrice.

Pe parcursul zilei, vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări, iar mai apoi va deveni în general slab. Nici de la munte nu vin vești mai bune, întrucât cerul va fi temporar noros și va ploua local în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali.

ADVERTISEMENT

În restul zonei montane, ploile vor avea caracter izolat și vor fi mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice. În zonele înalte, se vor semnala precipitații mixte, iar vântul va avea intensificări, mai ales pe creste.

Ce vreme ne așteaptă în Duminica Floriilor

Pentru duminica Floriilor, o vreme în general frumoasă, temperaturi între 14 până la 20 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori, în partea de sud-est a ţării, local ploi slabe în sud-est şi nord-vest.

ADVERTISEMENT

Pentru 1-2 mai, sărbătoarea Sfintelor Paşti şi minivacanţa din perioada respectivă, la acest moment datele arată, în medie, temperaturi uşor scăzute în jumătatea nordică a ţării, în rest normale şi o tendinţă spre excedent a cantităţilor de precipitaţii în vest, nord-vest şi centru, în rest normale”, a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, conform antena3.ro.

ADVERTISEMENT