News

Prognoza meteo ANM! Vreme instabilă în următoarele zile. Ploile fac prăpăd

03.08.2020 | 09:43
Prognoza meteo ANM Vreme instabila in urmatoarele zile Ploile fac prapad
ADVERTISEMENT

Chiar dacă ne aflăm în prima săptămână a lunii august, vremea continuă să ne joace feste în următoarele zile. Potrivit Administrației de Meteorologie, în regiunile vestice sunt semnalate ploi cu caracter torențial însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe arii restrânse, căderi de grindină.

În restul teritoriului, în schimb, canicula își va face simțită prezența, iar mercurul din termometre va indica valori de până la 37-38 de grade Celsius. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, în special în masivele sudice, pe arii restrânse şi în regiunile sud-estice, dar şi asociate ploilor.

ADVERTISEMENT

De altfel, valul de aer cald venit tocmai din sudul Africii ne va aduce cea mai călduroasă lună august din ultimii 10 ani. La fel se întâmplă și în restul Europei, țări precum Serbia, Ungaria, Spania, Franța și Croația aflându-se deja sub coduri galbene și portocalii.

Prognoza meteo. Caniculă și ploi torențiale în următoarele zile

Cât despre temperaturile maxime, acestea vor fi cuprinse, în general, între 26 şi 33 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 21 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni. În Bucureşti, vremea va deveni călduroasă în orele amiezii, când se vor înregistra 33-34 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab şi moderat pe tot parcursul zilei. În jumătatea de vest a ţării, cel mai probabil începând cu orele serii, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Aceasta se va manifesta prin înnorări şi perioade în care local se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Regiunile în care ploile vor face prăpăd

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar cantităţile de apă înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp, pe arii în general restrânse vor atinge valori neobișnuite pentru această perioadă. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale şi temporare în prima parte a intervalului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 34 de grade, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, mai scăzute în depresiuni. În Capitală, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate.

Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade Celsius, iar cea minimă de 17-18 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească. În următoarele zile, vremea se va menţine local călduroasă în regiunile sud-estice, iar în restul zonelor se va răci semnificativ în prima parte a intervalului, apoi valorile termice vor creşte uşor de la o zi la alta apropiindu-se de cele normale perioadei.

ADVERTISEMENT

În jumătatea de vest a ţării, la deal şi la munte, dar şi pe arii restrânse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. În aceste regiuni, episoadele de caniculă alternează cu ploi torențiale însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

ADVERTISEMENT