News

Prognoză meteo: Cum va fi vremea de Florii! Temperaturile și precipitațiile ne vor lua prin surprindere

02.04.2019 | 14:46
Prognoza meteo Cum va fi vremea de Florii Temperaturile si precipitatiile ne vor lua prin surprindere

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza pentru ziua de Florii. În fiecare an, sărbătoarea este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, iar, în acest an, pică pe data de 21 aprilie, sărbătoarea sfântă fiind pe 28 aprilie. Comparativ cu alți ani, experții meteo anunță de această dată un început al lunii cu un deficit de ploi, în special în zonele montane din vestul și nordul țării.

Prognoza meteo pentru Duminica Floriilor

Valorile termice se vor situa în general sub cele specifice. În intervalul 15:40.2019 – 22.04.2019, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale anotimpului în care ne aflăm. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cu posibilitatea unui ușor excedent local în regiunile sudice, dar și a unui deficit în nord-vestul teritoriului. În intervalul 22.04.2019 – 29.04.2019, valorile termice se vor situa în general, la nivelul întregii țări, în jurul celor normale intervalului.

În imediata perioadă, anume intervalul 08.04.2019 – 15.04.2019, temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru perioada în care ne aflăm, posibil ușor mai ridicate în nord-vestul țării.

Prognoză meteo: Cum va fi vremea de Florii! Temperaturile și precipitațiile ne vor lua prin surprindere
Temperaturile și precipitațiile ne vor lua prin surprindere

Vremea în intervalul 3 – 9 aprilie 2019

Între 3 și 9 aprilie, ANM anunță: „Conținutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm în cultura grâului de toamnă, se va încadra în limite scăzute (secetă pedologică moderată) și deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică și izolat extremă) în Dobrogea, Moldova și Crișana, local în centrul, sudul, estul și sud-estul Transilvaniei, nordul și nord-vestul Banatului, nordul, estul, nord-estul, sud-estul și sudul Munteniei, izolat în sudul Olteniei.

Aprovizionarea cu apă a solului va prezenta valori satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, în Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, Transilvaniei și Banatului, nord-vestul, local în vestul, nordul, centrul, izolat în sudul și sud-vestul Munteniei”, se arată într-un comunicat ANM.