News

Prognoza meteo duminică, 16 iunie. Cum va vremea în București, Brașov, Constanța, Iași și Cluj – Napoca

15.06.2019 | 16:04
Prognoza meteo duminica 16 iunie Cum va vremea in Bucuresti Brasov Constanta Iasi si Cluj  Napoca
Așa va arăta vremea în weekend-ul de Rusalii: soare, vreme frumoasă și caniculă Sursa foto: pixabay.com

Agenția Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru ziua de Rusalii. Duminică, 16 iunie vremea va fi extrem de plăcută și călduroasă. Vremea s-a încălzit de câteva zile, iar disconfortul termic se va face simți în continuare. Meteorologii ne avertizează să ne protejăm de razele soarelui corespunzător, folosind pălării și ochelari de soare, dar și creme de protecție cu factor de protecție ridicat.

Prognoza meteo pentru ziua de Rusalii, duminică, 16 iunie

Românii se vor bucura în acest weekend prelungit având în vedere că ziua de luni, 17 iunie este liberă, de vreme frumoasă și căldură specifică lunii iunie. ANM transmite vești bune, vara este la ea acasă, iar canicula va predomina în toate regiunile țării.

Vremea în București

Vremea în București
Vremea în București

Meteorologii au anunțat că, bucureștenii se vor bucura de vreme frumoasă, temperatura maximă va atinge 30 de grade Celsius. În Capitală, cerul va fi acoperit de nori, dar soarele va fi mai puternic și va străpunge norii. Vântul va bate slab până la moderat, din direcția de Est cu 9 km/h, iar rafalele vor atinge 13 km/h.

Vremea în Brașov

Vremea în Brașov
Vremea în Brașov

Românii care vor pleca în weekend-ul prelungit de Rusalii la munte vor avea parte de vreme frumoasă, temperatura maximă va atinge 27 de grade Celsius. Singurul motiv care le-ar putea strica bucuria românilor aflați în vacanță ar fi furtunile care se vor semnala pe arii restrânse, începând cu ora 13.

Vremea în Constanța

Vremea în Constanța
Vremea în Constanța

Pe litoralul românesc vreme va fi extrem de plăcută, numai bună pentru plajă, distracție și baie în apa mării. Mercurul va urca în termometre până la 29 de grade Celsius, iar pe timpul nopții se vor înregistra 22 de grade Celsius. Cerul va fi presăprat cu câțiva norișori, dar vor fi trecători.

Vremea în Iași

Vremea în Iași
Vremea în Iași

Ieșenii se vor bucura de vreme frumoasă, caniculară chiar dacă este să ne lumă după cele 31 de garde Celsius din termometru, mai mult decât în capitală. Vântul va sufla slab, iar șansele de precipitații sunt mici, aproape inexistente. În timpul nopții cerul va fi senin și se vor înregistra 18 grade Celsius.

Vremea în Cluj – Napoca

Vremea în Cluj - Napoca
Vremea în Cluj – Napoca

Temperatura maximă va atinge 30 de grade Celsius, iar indicele UV va atinge pragul 9, foarte ridicat. Așadar, nu vă uitați acasă pălăria și ochelarii de soare, cremea de protecție solară și cel mai important lucru sticla cu apă. Noaptea căldura se va mai domoli și se vor înregistra 17 grade Celsius.