News

Prognoza meteo e înfricoşătoare! ANM anunţă ca va ploua aproape zilnic până la finalul lunii mai

07.05.2019 | 09:39
Prognoza meteo e infricosatoare ANM anunta ca va ploua aproape zilnic pana la finalul lunii mai

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo extinsă până la finalul lunii mai, iar veștile nu sunt tocmai bune.  Cu siguranță, întrebarea care stă pe buzele tuturor este legată de momentul în care vom scăpa de ploi și fenomene extreme.

Vremea  va rămâne capricioasă până la finalul lunii

Dacă zilele cu temperaturi ridicate sunt pe placul tău, trebuie să știi că mai ai de așteptat până când soarele își va face din nou simțită prezența. Specialiștii anunță că în următoarea perioadă va ploua aproape zilnic, iar valorile termice vor înregistra scăderi neobișnuite pentru intervalul în care ne aflăm.

În Banat, următoarele zile aduc  vreme deosebit de rece, cu o medie a  temperaturilor maxime de doar 13-14 grade Celsius. Situația se va schimba însă spre sfârșitul acestei săptămâni, când valorile termice vor crește treptat, atingând pragul maxim de 20 de grade.

Vremea ploioasă ne dă în continuare bătăi pe cap. Sursa foto: hepta.ro
Vremea ploioasă ne dă în continuare bătăi pe cap. Sursa foto: hepta.ro

ANM a transmis prognoza meteo pentru restul lunii mai. Când scăpăm de ploi

În Transilvania, vremea se anunță la fel de rece, media temperaturilor maxime ajungând în ziua de 7 mai la valoarea de 8 grade Celsius. Ulterior, valorile termice  vor creşte treptat astfel încât în perioada 9 – 18 mai vor atinge pragul de 20 de grade.

Frigul nu va ocoli nici litoralul românesc. În Dobrogea, temperaturile vor scădea semnificativ în următoarele zile, ajungând chiar până la pragul de 15 grade Celsius. Abia spre sfârșitul lunii mai, situația se va mai îndrepta și vom avea parte de valori ceva mai apropiate de normalul acestei perioade.

Nici la munte veștile nu se anunță tocmai bune. În prima parte a intervalului vom avea parte de averse și instabilități ale vremii, cu temperaturi ce vor atinge valoarea de 2 grade Celsius în data de 7 mai. Odată cu intrarea în ultima parte a lunii, e de așteptat ca temperaturile să revină treptat la normal, chiar dacă izolat ar mai putea apărea precipitații.