News

Prognoza ANM pentru 21 februarie 2022 – 21 martie 2022. Urmează temperaturi mai ridicate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru perioada 21 februarie 2022 - 21 martie 2022. Specialiștii spun că urmează temperaturi mai ridicate
18.02.2022 | 08:36
Prognoza ANM pentru 21 februarie 2022  21 martie 2022 Urmeaza temperaturi mai ridicate
Meteorologii anunță că urmează temperaturi mai ridicate. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea la finalul lunii februarie și în prima parte a lunii martie. Specialiștii ANM au publicat vineri, 18 februarie, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, pentru perioada 21 februarie 2022 și 21 martie 2022.

Prognoza meteo pentru 21 februarie 2022 – 21 martie 2022

În următoarele zile, până la data de 24 februarie, va predomina o vreme în general mai caldă decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între -3 și 12 grade Celsius, iar cea maximă va oscila între 4 și 17 grade, în toate zonele de cultură.

Valorile minime se vor încadra între -9 și 7 grade Celsius, în toate regiunile agricole, izolat producându-se îngheț la sol, îndeosebi în depresiuni.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au precizat că nu doar următoarele zile vor fi mai calde decât în mod normal, ci și în următoarele patru săptămâni.

Cum va fi vremea în perioada 21 februarie – 28 februarie 2022

Administrația Națională de Meteorologie anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cantitățile de precipitații care vor apărea în această perioadă, specialiștii precizează că regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în perioada 28 februarie – 7 martie

În prima săptămână de primăvară, până la data de 7 martie, temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și în vestul și nord-vestul extrem al țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Cum va fi vremea în perioada 7 martie – 14 martie

În a doua săptămână a lunii martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de mediile climatologice, spun reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Conform acestora, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentruaceastă perioadă în toate regiunile, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în cele centrale.

Cum va fi vremea în perioada 14 martie – 21 martie

În ceea ce privește a treia săptămână a lunii martie, meteorologii spun că mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile estice.

Potrivit reprezentanților ANM, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, în toată țara.

ADVERTISEMENT