News

Prognoza meteo în București pentru următoarele 5 zile. Capitala, traversată de un val de aer rece

01.06.2020 | 11:02
Prognoza meteo in Bucuresti pentru urmatoarele 5 zile Capitala traversata de un val de aer rece
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo în București pentru următoarele 5 zile nu se anunță a fi prea plăcută, temperatura va scădea ssemnificativ, iar ploile și fenomenele extreme își vor face apariția.

Prognoza meteo în București pentru următoarele 5 zile

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în următoarele 5 zile prognoza meteo este destul de schimbătoare pentru București, și asta după un weekend cu vreme frumoasă.

ADVERTISEMENT

În prima zi de vară, 1 iunie, de Ziua Copiilor, temperatura maximă va ajunge la 21 de grade Celsius, iar cerul va fi temporar noros. În Capitală se anunță averse și descărcări electrice.

Ziua de marți, 2 iunie, se anunță a fi cea mai fruguroasă din această perioadă, maxima urmând să nu treacă de 16 grade Cesius. La fel ca și în ziua anterioară, cerul va fi noros și vor exista ploi și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Temperatura crește la finalul săptămânii

Miercuri, 3 iunie, deși cerul va fi parțial noros, vremea în București se va îmbunătăți, iar maxima va ajunge la 22 de grade Celsius. Joi, 4 iunie, se va mai încălzi puțin, iar termometrele vor înregistra și 25 de grade, iar șansele de ploaie sunt minime.

Chiar înainte de începerea unui nou weekend, meteorologii ne anunță că vineri, 5 iunie, vremea va fi excelentă, iar cerul va fi variabil. Maxima zilei ajunge la 28 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunță că este posibil ca vara acestui an să se mențină în tendința de creștere a temperaturilor, în condițiile în care 2019 a fost cel mai călduros an în România din istoria măsurătorilor meteo.

În jumătatea de sud a ţării instabilitatea va fi extrem de mare şi crește riscul apariției tornadelor. Fenomenele extreme vor fi însoţite de vânt puternic, ploi torențiale și grindină de mari dimensiuni, iar vremea va fi în scădere.

ADVERTISEMENT

ANM a anunțat că în săptămâna 1-8 iunie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar în cea mai mare parte a țării. Excepție va face sud-estul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

ADVERTISEMENT